Σε κάθε πόλη… σε κάθε ευκαιρία… χαρίστε τους και μια αποδοκιμασία!

245
Ο Πετρόπουλος δεν είχε την ευπρέπεια και το θάρρος να τους καλέσει μέσα στην αίθουσα,
Νατάσσα Γκόνου. Της φέρθηκαν σαν εγκληματία γιατί κρατούσε Ελληνική σημαία

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Έκανε το λάθος και δοκίμασε να πάει στο Εργατικό Κέντρο Αργολίδας, κρατώντας στο χέρι μια Ελληνική Σημαία. Είχε ακούσει πως έρχεται στο Άργος ένας ολόκληρος υφυπουργός να ενημερώσει τους συνταξιούχους για την μοίρα που τους περιμένει.

Μητέρα τριών παιδιών και για πολλοστή φορά αιρετή Δημοτική Σύμβουλος, θεώρησε υποχρέωσή της να πληροφορηθεί, από πρώτο χέρι, το μέλλον που ετοιμάζουν για την ίδια, τα παιδιά της και τους συνδημότες της. Άλλωστε, ούτε οι διοργανωτές, ούτε η Αστυνομία είχε βγάλει κάποια ανακοίνωση που να λέει πως η είσοδος στην αίθουσα θα είναι αυστηρά ελεγχόμενη και πως θα απαγορευόταν η προσέλευση σε κάθε μη Συριζαίο ή μη προσκυνημένο για λόγους συμφέροντος.

Πήρε, λοιπόν, μαζί της και την Ελληνική σημαία για να περάσει το οπτικό μήνυμα της ανυποχώρητης πίστης της για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και πήγε.

Ήταν μεγάλη η έκπληξή της όταν της απαγόρευσαν την είσοδο και την απομάκρυναν (σχεδόν καροτσάκι) χωρίς κανένας να της εξηγεί το γιατί. Ένας μάλιστα δίμετρος, με μπότες και αλεξίσφαιρο, της απαντούσε κάθε τόσο «γιατί έτσι θέλω εγώ».

Δίπλα στον τσαμπουκαλεμένο ένστολο (και όχι αστυνομικό) στέκονταν αμίλητοι άλλοι 10 που στις στολές τους είχαν ραμμένη (σε μικρογραφία) μια ίδια σημαία σαν και αυτή που κρατούσε υπερήφανα η Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου Άργους Μυκηνών και που γι’ αυτόν τον λόγο την έσπρωχναν στο περιθώρειο.

Γιάννης Γκιόλας. Τον υποδέχθηκαν με τιμές, προφανώς γιατί δεν κρατούσε σημαία και είχε λαμπρή προϊστορία

Το πιο προκλητικό όμως ήταν πως, κάποιοι που δεν κρατούσαν σημαία έμπαιναν μέσα καλοδεχούμενοι και χαμογελαστοί. Ένας μάλιστα από αυτούς, γνωστός για την απέχθεια που τρέφει για τους αστυνομικούς, καταγεγραμμένος να τους βρίζει χυδαία (στο κοντινό παρελθόν) και να τους επιτίθεται με μανία μαζί με μερικούς ακόμη από τους Συριζαίους που έμπαιναν στο Εργατικό Κέντρο, έγινε αντικείμενο υποδοχής και υποκλίσεως από στέλεχος της Ασφάλειας.

 

Δεν θέλει πολύ για να φουντώσει ο κόσμος όταν νιώθει πως αδικείται και καταπιέζεται από εντεταλμένα όργανα, που αυτός πληρώνει στερούμενος πολλά. Το ξέσπασμα ήταν έντονο αλλά στα όρια της ευπρέπειας. Κανένας δεν φώναξε στους αστυνομικούς «Μπάτσοι Γουρούνια Δολοφόνοι» όπως τους φώναζαν παλαιότερα, αυτοί που μπήκαν υπό την προστασία αστυνομικής δύναμης στην αίθουσα.

«Η Μακεδονία είναι Ελληνική» φώναζαν. Και στις πιο σκληρές στιγμές ξεσπούσαν με το σύνθημα «Αλήτες -Προδότες -Πολιτικοί». Μόνο μια προκλητική τύπισσα αποδοκίμασαν όταν κρυμμένη πίσω από τις πλάτες των αστυνομικών τους φωτογράφιζε και έλεγε «τα δικά της».

Η Νατάσσα Γκόνου, δυναμική και ακατάβλητη, διεκδίκησε μέχρι το τέλος τα δικαιώματά της ως Πολίτου και την εκπλήρωση του καθήκοντός της ως Ελληνίδας και ως εκπροσώπου των Αργείων. Όποιος την γνωρίζει ξέρει πως, αυτοί που την παρεμπόδισαν θα κληθούν να απολογηθούν για την συμπεριφορά τους.

Φοβικοί αστυνομικοί και προκλητικοί Συριζαίοι παρεμπόδισαν και την Δημοτική Σύμβουλο Ελισάβετ Πετροπούλου Δήμα. Τον Δημοτικό Σύμβουλο Νίκο Δελή, τον μαχητικό Αντιδήμαρχο Νίκο Γκαβούνο και άλλους αιρετούς.

Είκοσι, τουλάχιστον, από αυτούς που παρεμποδίστηκαν είναι διακεκριμένοι Πολίτες του Άργους. Ευπρεπείς, Οικογενειάρχες, με συνεχή προσφορά στην κοινωνία. Τους άλλους τριάντα δεν τους γνωρίζω. Όμως, ανάμεσά τους ήταν και κάποιοι λεβέντες που, αν ήθελαν να κάνουν ντου, θα είχαν πάρει παραμάζωμα τους νεαρούς και ψιλοφοβισμένους αστυνομικούς που έφτιαξαν φράγμα με γυμνά κορμιά, υπακούοντας στην προφανή εντολή δεν περνάει κανένας και για κανένα λόγο.

Στο Άργος, ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ένα μεγάλο μήνυμα. «Έχετε τελειώσει». Οι παλιοί ιδεολόγοι του ΣΥΝ αποχώρησαν ντροπιασμένοι γιατί τους έχουν καταντήσει χειροκροτητές των πολιτικών οργάνων των ξένων κεφαλαιοκρατών. Και οι κομφορμιστές που πήγαν να δώσουν διαπιστευτήρια, κατάλαβαν πως ήρθε η ώρα να αλλάξουν στρατόπεδο.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ:

https://akromolio.gr/2018/07/%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%84%CF%8C%CE%BB%CE%BC%CE%B7%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%BD%CE%B1-%CE%B2%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%AC-%CE%B4%CE%AF%CF%80/

 

https://akromolio.gr/2018/07/%CF%83%CF%84%CE%BF-%CF%80%CF%81%CF%8C%CF%83%CF%89%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%84%CE%AC%CF%83%CE%BF%CF%85-%CF%80%CE%B5%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%85-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1/