Ο τρελλός χορός του Άρη

82
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

γράφει η Θέκλα Μεταξά*

Άρης, ο Θεός του πολέμου για τους αρχαίους Έλληνες, γιος του Δία και της Ήρας, ο αιώνιος εραστής της Αφροδίτης. Ελαφρύτερος και μικρότερος από τον πατέρα του Δία, βρίσκεται κοντά στον Ήλιο και αστρολογικά θεωρείται καυτός πλανήτης.

 

Ο Άρης είναι ο δεύτερος δυσμενής, μετά τον Κρόνο. Είναι λαμπερός και πύρινος και ολοκληρώνει την τροχιά του στο ζωδιακό κύκλο σε ένα χρόνο και 321 ημέρες περίπου. Κυβερνά το ζώδιο του Κριού κατά την ημέρα, και του Σκορπιού κατά τη νύχτα. Είναι σε έξαρση στον Αιγόκερω, σε πτώση στον Καρκίνο, και σε εξορία στα ζώδια του Ζυγού και του Ταύρου. Γίνεται ανάδρομος για 80 περίπου μέρες το χρόνο.

Είναι αρσενικός πλανήτης, νυχτερινός, ζεστός και ξηρός, χολερικός και πύρινος, δημιουργός προστριβών, αγώνων και ερίδων.

Σίδηρος, αντιμόνιο, αρσενικό, θειάφι και κόκκινος μόλυβδος είναι τα μέταλλα που του ανήκουν. Στην αστρολογία πιστεύουμε πως όταν ο Άρης είναι δυνατός, πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σχετικά με τα ατυχήματα που έχουν σχέση με τη φωτιά και τα μέταλλα.

 

Τον τελευταίο καιρό ο Άρης μας έχει βάλει σε σκέψεις. Στις 16 Μαΐου μπήκε στον Υδροχόο, καθόλου ευχάριστη θέση, και περιέργως θα μείνει εκεί για ένα ασυνήθιστα μεγάλο διάστημα, μέχρι τις 15 Νοεμβρίου. Σ’ αυτό το διάστημα γίνεται ανάδρομος, και στις 13 Αυγούστου ξαναμπαίνει στον Αιγόκερω, μια θέση που του δίνει εξαιρετική δύναμη. Στις 29 Αυγούστου, μπαίνει σε ορθή πορεία, και στις 11 Σεπτεμβρίου ξαναμπαίνει στον Υδροχόο.

 

Στην πολιτική αστρολογία, ο Άρης συμβολίζει το στρατό και γενικότερα τις ένοπλες δυνάμεις. Θα έλεγα ότι αυτές οι ένοπλες δυνάμεις θα μπορούσαν  να παρουσιάσουν μια ιδιαίτερη κινητικότητα σ’ αυτό το διάστημα, δηλαδή από τις 16 Μαΐου έως τις 15 Νοεμβρίου. Όμως, παρατηρώ, πως μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ο Άρης θα βρίσκεται «πολιορκημένος» ανάμεσα σε δυσμενείς πλανήτες, Πλούτωνα και Νότιο Δεσμό, και μοιάζει αδύναμος και εμποδισμένος. Ταυτόχρονα δέχεται κακή όψη από τον Ουρανό. Μετά το τέλος Σεπτεμβρίου, επί τέλους απελευθερώνεται από τον κλοιό που τον δεσμεύει, και είναι έτοιμος για νέες δράσεις και περιπέτειες. Όμως, στο διάστημα αυτό, τη ζημιά του θα την έχει κάνει. Αν λάβουμε υπ’ όψιν μάλιστα και τις εκλείψεις του καλοκαιριού, τότε το θλιβερό σκηνικό ολοκληρώνεται.

 

Βιαιότητες, αδικίες, εξαπάτηση, προδοσίες, ίντριγκες, βάρβαρη συμπεριφορά, άνιση και άδικη μεταχείριση,  δυσάρεστες αποφάσεις σχετικά με το μεταναστευτικό, στέρηση δικαιωμάτων, απαγορεύσεις, οικονομικές αδικίες, εξοργιστικές αποφάσεις δικαστηρίων, και βίαιες ενέργειες σε χώρους κοντά στη θάλασσα, ίσως λιμάνια, αλλά και αεροδρόμια, αυτά θα είναι τα «δώρα» που θα μας φέρει ο τρελλός χορός του Άρη.

 

Την ημέρα που ο Άρης θα γιορτάζει την απελευθέρωσή του από τον κλοιό των δυσμενών πλανητών, θα έχει για παρέα, τρεις αστέρες του αστερισμού του Αιγόκερου, δηλαδή τους DABIH, ALSHAT και OCULUS, τρεις αστέρες που δίνουν ενέργεια, φιλοδοξίες και υψηλά αξιώματα. Η μυθολογία λέει, πως ο αστερισμός του Αιγόκερου συμβολίζει τη μεταμόρφωση του Θεού Πάνα, που κυνηγημένος από τον φοβερό Τυφώνα, βούτηξε μέσα στα νερά του Νείλου στην Αίγυπτο, και μεταμορφώθηκε από τη μέση και κάτω σε ψάρι, και από τη μέση και πάνω σε αίγα. Αρκετά εντυπωσιακή μεταμόρφωση, έτσι ώστε να τιμηθεί με μια εξέχουσα θέση στο ουράνιο στερέωμα.

* η Θέκλα Μεταξά

είναι Ερευνήτρια Αστρολογίας