Ο Ερμής Κυβερίου φέρνει τον αθλητισμό στην κοινωνία

39

Αυτό το καλοκαίρι μαθαίνουμε στα παιδιά μας την ουσία του αθλητισμού, στο πανέμορφο Κιβέρι. Μια δράση η οποία γίνεται τα τελευταία χρόνια στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου Κιβερίου και απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, μεταδίδοντας τους την ουσία του αθλητισμού. Είναι τόσες πολλές οι αξίες του αθλητισμού, “νους υγιής εν σώματι υγιή” έλεγαν οι Λατίνοι, γιατί αυτό εκφράζει την ουσία της άσκησης στην προσπάθεια δόμησης μίας ολοκληρωμένης προσωπικότητας. Επίσης, οι έννοιες της δικαιοσύνης, της ισότητας και του σεβασμού στους άλλους, ιδίως όταν συναγωνίζεσαι μαζί τους ή συμμετέχεις σε ομαδικά παιχνίδια, εκφράζονται πλήρως από το “ευ αγωνίζεσθαι” και την ευγενή άμιλλα και την τεράστια εκπαιδευτική τους αξία.

Αυτό που διδάσκονται τα παιδιά μας συμμετέχοντας στο “KIVERI ATHLETICS” είναι κάτι το μοναδικό. Δεν αθλούνται και διασκεδάζουν απλώς, αλλά παράλληλα προετοιμάζονται, επικοινωνούν, συζητούν τις αθλητικές εμπειρίες τους και θέματα που τους απασχολούν, μαθαίνουν κοινωνικές δεξιότητες αλλά και συμπεριφορές, τόσο στον αθλητικό χώρο αλλά πρωτίστως εκτός, όταν είναι απλοί φίλαθλοι, στην κερκίδα, στον δύσκολο και κρίσιμο αγώνα της αγαπημένης ομάδας τους ή όταν παίζουν με τους άλλους φίλους και συμμαθητές τους στην καθημερινότητά τους. Επίσης τα παιδιά εκπαιδεύονται στις πρώτες βοήθειες, γνωρίζουν για την πρόληψη των αθλητικών κακώσεων, για τη σημασία της σωστής διατροφής του αθλητή, για τις βλαβερές επιπτώσεις του καπνίσματος.

Στη χώρα που κάποτε γέννησε τον Ολυμπισμό η πρωτότυπη δράση αυτή αποτελεί μία πρόταση και ανήκει σε μια νέα αντίληψη ολοκληρωμένων δράσεων και εκδηλώσεων για τους νέους, με απώτερο διττό σκοπό την καλλιέργεια μιας σύγχρονης αθλητικής κουλτούρας αλλά και την δημιουργία υγιών προσωπικοτήτων εντός και εκτός αθλητικών χώρων.

Ελάτε λοιπόν μαζί μας έως και την 24 Αυγούστου 2018 στις όμορφες δραστηριότητες μας:

** τουρνουά basketball,

** softball,

** soccer/football,

** αγώνες ενηλίκων,

** “παιδιά vs γονείς” κ.α.

Ένα καλοκαίρι γεμάτο αθλητισμό σας περιμένει στο πανέμορφο Κιβέρι, που θα μείνει αξέχαστο σε μικρούς και μεγάλους! Μια συνδιοργάνωση του ΕΡΜΗ ΚΙΒΕΡΙΟΥ με την υποστήριξη των Ν.Π.Δ.Δ. Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Κοινωνικής Μέριμνας & Αθλητισμού Δήμου Άργους Μυκηνών και την υγειονομική κάλυψη του Ε.Ε.Σ. παραρτήματος Άργους.

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 19:00-22:00 στο Δημοτικό Σχολείο Κιβερίου.

Πληροφορίες: Γιάννης Καρκαλάτος, υπεύθυνος καλοκαιρινού τουρνουά ΕΡΜΗ ΚΙΒΕΡΙΟΥ τηλ. 6907348304