Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι

55

Δεκάδες οι αδικοχαμένοι νεκροί. Εκατοντάδες οι τραυματίες. Οικισμοί χαμένοι από το πρόσωπο της γης.

Η αντιπαράθεση της φωτιάς και του «στρατηγού άνεμου», με την ανθρώπινη ανεμελιά, την απουσία σχεδίων εκ μέρους της Πολιτείας και την έλλειψη γνώσεων και συντονισμού από τους κυβερνητικούς παράγοντες και τους εκλεκτούς τους, έφερε το τραγικά απίστευτο αποτέλεσμα.

Και όλα αυτά, λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της πρωτεύουσας, στις παρυφές των Αθηνών. Ημέρα Δευτέρα (πρωί) και με προειδοποίηση ύψιστου κινδύνου λόγω ισχυρών ανέμων και υψηλών θερμοκρασιών.

Είναι μια κυβέρνηση, στην οποία καταλογίζεται ο άδικος θάνατος πολλών Ελλήνων. Από τροχαία, από πνιγμούς, από ελλειπή περίθαλψη, από αυτοκτονίες,  από πλημμύρες και τώρα, από φωτιές.

Όπως ανακοίνωσε ο επίσημος εκπρόσωπος παραπληροφόρησης, του Αλέξη Τσίπρα,  σήμερα συνεδριάζουν για να φτιάξουν σχέδιο θεραπείας των συνεπειών από τις καταστροφές της Κινέτας, της Πεντέλης, του οικισμού Βουτζά, του Ματιού  και της Ραφήνας. Συνεδριάζουν ο Τόσκας, ο Σκουρλέτης, η Δούρου και οι κυβερνητικοί εκλεκτοί, επικεφαλείς Πολιτικής Προστασίας και των αρμόδιων υπηρεσιών, υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα.

Δηλαδή, όλοι όσοι ελέγχονται για ολιγωρία στον σχεδιασμό και ανικανότητα στον συντονισμό, υπεύθυνοι με τον τρόπο τους για τους θανάτους και τις καταστροφές, μαζεύονται για να σχεδιάσουν πως θα αντιμετωπισθούν οι συνέπειες του δικού τους «ελλείμματος δυνατοτήτων».

Απομένει να δούμε αν η εφαρμογή των εξαγγελιών τους θα ολοκληρωθεί άμεσα ή αν θα περιορισθεί στον επικοινωνιακό της ρόλο, όπως συνηθίζουν να κάνουν αφήνοντας τους κατεστραμμένους Έλληνες να βιώνουν επί χρόνια την απουσία ανθρωπιάς εκ μέρους πολιτικών παραγόντων και γραφειοκρατίας.

Π.Ι.Δ.

Υ.Γ. Είναι μια πρόταση που αξίζει να μελετηθεί. Τα χρήματα του υπερπλεονάσματος, να προστεθούν στα Ευρωπαϊκά κονδύλια και να διατεθούν για αποκατάσταση των περιοχών και των καταστροφών, αντί να μοιρασθούν με εκλογικά κριτήρια, όπως είχαν σχεδιάσει.