Καταγραφή μια εκδήλωσης για την γαλλική παρουσία στην Ερμιόνη και την Αργολίδα

154

Ο bloger -δημοσιογράφος Σταμάτης Δαμαλίτης, παρακολούθησε την εκδήλωση “Αποτυπώματα ελληνογαλλικής φιλίας και συνεργασίας με όνομα Ερμιόνη” και μας μεταφέρει “Ένα χαρακτηριστικό “αποτύπωμα”… από την σχετική ομιλία του Γιάννη Μιχ. Σπετσιώτη  – προϊόν και αυτό της πολύχρονης έρευνάς του ομιλητή στις ιστορικές πηγές….

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης (Σχολείο Συγγρού) με διοργάνωση: – Ν.Π.Κ.Π.Α. Π.&Π. Δήμου Ερμιονίδας, Ένωση Συγγραφέων & Λογοτεχνών Αργολίδας, Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου, Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης.

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του Ν.Π. του Δήμου Κέλλη Μήτσου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δ. Σφυρής που όπως ανέφερε οι δύο λαοί συνδέονται με κοινές αξίες, μακροχρόνια φιλία & συνεργασία.

Χαιρετισμούς έκαναν οι:

* Κατερίνα Τζανετουλάκου, Επίτιμος Πρόξενος στην Αργολίδα.

* Κατερίνα Παπανδριανού συγγραφέας – τ. Πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων & Λογοτεχνών Αργολίδας. (Ε.Σ.Λ.Α.)

Ομιλητές και θέματα:

* Ελένη Στογιάνου Δ/ντρια Γυμνασίου Κρανιδίου με θέμα : «Προλεγόμενα γαλλικής παρουσίας στην Αργολίδα και στην Ερμιόνη».

* Γιάννης Σπετσιώτης (ε.τ.) Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής, Πρόεδρος Ερμιονικού Συνδέσμου με θέμα: «Αποτυπώματα ελληνογαλλικής φιλίας και συνεργασίας με όνομα Ερμιόνη».

* Γιώργος Κόνδης κοινωνιολόγος – Αντιπρόεδρος της ΕΣΛΑ  με θέμα: «Η Γαλλική επιστημονική αποστολή στο Μοριά. Ρόλος και σημασία για την Αργολίδα»

* Αν. Βουτυρά Σύμβουλος Γαλλικής Γλώσσας – Περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα: «Η Σπουδαιότητα του θεσμού της Γαλλοφωνίας και οι κοινές πολιτισμικές αξίες της με την Ελλάδα»

* Nelly Muller – Προξενική Σύμβουλος για τους Γάλλους στην Ελλάδα με θέμα: «Η γαλλική κοινότητα στην Ερμιόνη σήμερα. Το παράδειγμα του γαλλικού σχολείου….

 

(Φώτο – ρεπορτάζ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ)