ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ: Πάντα επίκαιρος –Πάντα οδηγός

212

Η μνήμη και η εθνική συνεισφορά του  Ίωνα Δραγούμη τιμήθηκε για 36η συνεχόμενη χρονιά, στο σημείο όπου δολοφονήθηκε τον Ιούλιο του 1920. Στην λευκή στήλη (Βασ. Σοφίας 77, έναντι Χίλτον).

Όπως αναφέρει ο (διαχρονικός) διοργανωτής Γιάννης Γιαννάκενας  στην σελίδα του στο Facebook:

«Μαζευτήκαμε και αποτίσαμε φόρο τιμής στον μεγάλο Έλληνα και να διατρανώσαμε την απόφαση μας να υπερασπιστούμε την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας, που αυτός και οι συναγωνιστές του ελευθέρωσαν με αίμα και θυσίες. Δεν θα επιτρέψουμε ό,τι κερδήθηκε με αίμα ηρώων να χαθεί με μελάνι δωσιλόγων…

Η εκδήλωση που διοργανώθηκε από την «Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων», πραγματοποιήθηκε μέσα στο βαρύ κλίμα των ημερών μας για την ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ της ΑΠΩΛΕΙΑΣ τόσων συνανθρώπων μας.

Την ευθύνη συντονισμού είχε ο Ιωάννης Παναγιωτακόπουλος, ομιλητές ο Δημοσιογράφος (“Δημοκρατία”) Παναγιώτης Λιάκος και ο δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας κ. Γεώργιος Δημητρούλιας.

Στεφάνια κατατέθηκαν από τους:

Βασ. Στυλιανέσης (ιστοτόπος «Αιώνια Ελληνική Πίστις»)

Ελίνα Μαστέλλου – Γιαννάκενα (εκδόσεις «ΠΕΛΑΣΓΟΣ»)

Δημ. Γερογιάννης (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγωνιστών Εθνικής Αντιστάσεως ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ, Ναπ. Ζέρβας)

΄Οθων Φλωράτος (Ινστιτούτο Εθνικών και Κοινωνικών Ερευνών – ΄Ιων Δραγούμης)

Γεώργιος Δημητρούλιας (δημοτικός σύμβουλος Καλαμάτας)

Ιωάννης Γιαννάκενας («Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων»)

Η εκδήλωση έκλεισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της εθνικής τραγωδίας και όλοι μαζί έψαλλαν τον ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ.

 (Η εκδήλωση αποτελεί το πρώτο μέρος της «Γιορτής του Ίωνος 2018», που θα ολοκληρωθεί όπως κάθε χρόνο με την ημερίδα-φεστιβάλ, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου)

ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ: ΜΙΣΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΔΙΟΤΙ ΑΓΑΠΩ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ».

Από το F.B. του Γιάννης Γιαννάκενας