Η σταλινική προπαγάνδα

45

γράφει ο Νίκος Λυγερός

Όταν ένα σύστημα έχει να αντιμετωπίσει τον ίδιο του τον λαό χρησιμοποιεί κάθε είδους προπαγάνδας και η εξουσία που έχουμε τώρα στην Ελλάδα επέλεξε τη σταλινική.

Έτσι βλέπουμε πώς λειτούργησε με τις ψευδείς υπογραφές των προσωπικοτήτων αφού τελικά αποδείχθηκε ότι επρόκειτο για μια στημένη επιστολή που στάλθηκε σε αυτούς τους ανθρώπους χωρίς όμως να περιμένουν καν να την υπογράψουν. Η αλήθεια όμως επέστρεψε κι έγινε φανερή σε όλους. Είναι λοιπόν καλό να προσέχουμε αυτές τις κινήσεις για να μην τις ενισχύουμε με τα λάθη μας.

Η πραγματικότητα είναι λοιπόν εντελώς διαφορετική και αρκεί να εξετάσουμε ένα χάρτη της Ελλάδας με τις τοποθεσίες όπου έγιναν τα Συλλαλητήρια. Διότι όταν βλέπουμε ότι εντός του 2018 έγιναν περισσότερα από 60 Συλλαλητήρια, πράγμα που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν. Όταν συνειδητοποιούμε ότι αυτό γίνεται μέσα στο καλοκαίρι ενώ οι περισσότεροι θα ήταν ήδη στην θάλασσα για τις διακοπές τους, αντιλαμβανόμαστε πόσο λανθασμένη ήταν η κυβέρνηση όταν εκτίμησε στην αρχή του χρόνου ότι το Σκοπιανό ήταν κάτι το οποίο δεν θα απασχολούσε τους Έλληνες λόγω αδιαφορίας και οικονομικής πίεσης.

Όμως ο ελληνικός λαός δεν είναι όχλος ή μάζα που χειραγωγείται και ειδικά με σταλινικό τρόπο. Είμαστε λαός της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Κι επειδή ο Ελληνισμός είναι της νοημοσύνης δεν πέφτει σε αυτές τις παγίδες της εξουσίας.