Η Έκθεση Βιβλίου ξεκίνησε και λειτουργεί στο Ναύπλιον, καθημερινά

35

Την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 άνοιξε τις πύλες της η Έκθεση Βιβλίου την οποία συνδιοργανώνουν η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών (ΠΟΕΒ), ο Δήμος Ναυπλιέων και ο Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ. Ναυπλίου, στην οδό Ωνάση στην παραλία του Ναυπλίου.

Η Έκθεση Βιβλίου που διοργανώνεται, με διάφορες ονομασίες, για 39η χρονιά, είναι πλέον η μοναδική Έκθεση Βιβλίου της Πελοποννήσου και η 3η μεγαλύτερη που διοργανώνεται στην Ελλάδα, μετά από αυτές των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης.

Με 70 περίπτερα, τα οποία φιλοξενούν πρόσφατες και κλασσικές εκδόσεις 80 εκδοτικών οίκων, η Έκθεση αναμένεται να δεχτεί την επίσκεψη 40.000 επισκεπτών από την ευρύτερη περιοχή της Αργολίδας και των όμορων νομών.

Με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών (ΠΟΕΒ), και με στόχο την προβολή της ύπαρξης και της δραστηριότητας Κοινωνικών φορέων, παραχωρήθηκαν δωρεάν και λειτουργούν ενημερώνοντας τους επισκέπτες περίπτερα της Μητρόπολη Αργολίδας, της Ένωσης Λογοτεχνών Αργολίδας, του ΔΟΠΠΑΤ και του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία.

Οι 50.000 τίτλοι που εκτίθενται καλύπτουν, ως θεματολογία, όλες τις κατηγορίες ενδιαφερόντων όπως, Ελληνική και ξένη Λογοτεχνία, Ιστορία, Παιδικά, Οικονομία και Πολιτική, Φιλοσοφία, Φανταστικά κ.α.

Τα επίσημα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν τις προσεχείς ημέρες παρουσία του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου, του Μητροπολίτου Αργολίδας κ.κ. Ιακώβου και πολλών πνευματικών προσωπικοτήτων.

Κατά την διάρκεια της Έκθεσης Βιβλίου, που λειτουργεί και ως σημείο συνάντησης των βιβλιόφιλων, θα υπάρξουν διάφορες δράσεις και υπογραφή βιβλίων από συγγραφείς.

Η Έκθεση λειτουργεί καθημερινά από 7.30μμ έως τα μεσάνυχτα.