Δράσεις με θετικό αντίκτυπο και προστιθέμενη αξία στην κοινωνία  

72
Βαγγέλης Παν. Τζαβέλλας

Γράφει ο Βαγγέλης Παν. Τζαβέλας* 

Το Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνική Μέριμνα & Αθλητισμός του Δήμου Άργους Μυκηνών συνεχίζει την πορεία εξωστρέφειας με στόχο την «προστιθέμενη αξία» προς τους δημότες, ώστε να συμβάλει από κοινού στη βελτίωση και αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στους τομείς του αθλητισμού. Η αμέριστη υποστήριξη του Δήμου και του Δημάρχου, η άριστη συνεργασία με συλλόγους και φορείς και η προαγωγή μιας κουλτούρας εθελοντισμού αποτελούν κινητήριες δυνάμεις της δράσης μας. 

Αναγνωρίζοντας τον ζωτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι αθλητικοί χώροι ως κύτταρα στις τοπικές κοινωνίες, θεωρούμε ότι οι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι, τα σχολεία, τα κέντρα εκπαίδευσης, οι φορείς, οι πολιτιστικές ομάδες, θα πρέπει να αναμειγνύονται περισσότερο σε διάφορες μορφές συμμετοχής του τοπικού πληθυσμού μέσω ενός καλύτερου κοινωνικού διαλόγου. Γνωρίζουμε δε, ότι ο αθλητισμός, είτε πρόκειται για ομαδικό είτε όχι, καθιστά δυνατή την διαδραστικότητα μεταξύ των ανθρώπων.

Είναι γεγονός πως μόνο η υγεία δεν αποτελεί επαρκές κίνητρο για την επιτυχή προώθηση της τακτικής άσκησης αθλητικών δραστηριοτήτων και για τον λόγο αυτό βελτιώνουμε συνεχώς την προώθηση αθλητικών δράσεων που συνδέονται με τον ελεύθερο χρόνο και την κοινωνική ζωή.

 Έτσι η πρόσφατη 1η ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΧΑΡΑΣ συνδυάστηκε με μια καμπάνια επιστροφής στο ποδήλατο ως μέσον μεταφοράς, άθλησης και διασκέδασης. 

Με σύνθημα το “ΠΟΔΗΛΑΤΟ-ΔΡΩ” πέρασαν σημαντικά μηνύματα για την άθληση, την οικολογία και την υιοθέτηση ενός πιο φυσικού τρόπου ζωής με θετικά πρότυπα στην καθημερινότητα . 

Ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός αποτελούν τα πιο σημαντικά κομμάτια της πολιτιστικής ανάπτυξης του λαού μας. Τόσο η ανανέωση της αισθητικής ταυτότητας των δρομικών εκδηλώσεων μας, με τον εμπλουτισμό πολλών πολιτιστικών στοιχείων και  κοινωνικών δράσεων (τελετή έναρξης με αρχαιοελληνικής έμπνευσης δρώμενα και χορευτικά, έμφαση στη λαμπρή ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά μας, συνέργειες με ιδρύματα και οργανισμούς  όπως το ινστιτούτο Γκαίτε με το εξαιρετικό “touch the past”,  συνεργασία με την Bergmann Kord για το “hair for all”,  θεματικές εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας από σημαντικούς καλλιτέχνες  κ.α.) με παράλληλη ανάδειξη τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων, όπως γίνεται  στον κλασικό πια Αργειακό Μυκηναϊκό Δρόμο αλλά και στον πρόσφατο Νυχτερινό (whitenightrun argos), όσο και η φιλοξενία του κορυφαίου Διαγωνισμού  Χορού “GREEK OPEN CHAMPIONSHIP 2018”, για πρώτη φορά στο Δήμο Άργους Μυκηνών στην αίθουσα του κλειστού γυμναστηρίου, δίνουν το στίγμα της διαδραστικότητας και  μιας εξωστρέφειας  με προοπτικές ανάπτυξης αξιόλογων δράσεων-θεσμών κοινωνικής υπευθυνότητας,  αλλά και νέων δυνατοτήτων ( σημαντικές πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις, δρομικό κίνημα, αθλητικός τουρισμός κ.α)

Θα συνεχίσουμε  και στο μέλλον με νέες ιδέες, αξιόλογες δράσεις και πολλές  συνεργασίες .

*Ο Βαγγέλης Παν. Τζαβέλλας 

Είναι Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ.

“Κοινωνική Μέριμνα & Αθλητισμός»