Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού στα Λαγκάδια Γορτυνίας

71

Ο Δήμος Γορτυνίας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Γορτυνίας (ΔΗΚΕΓ) θα διοργανώσουν κι εφέτος, για 45η χρονιά, τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής, στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής που έχει καθιερωθεί ως θεσμός και αποτελεί μεγάλη πολιτιστική κληρονομιά για τον τόπο μας οφείλεται στον εμπνευστή και ιδρυτή του διαγωνισμού, τον λογοτέχνη Χρήστο Νικήτα Στρατολάτη από τα Λαγκάδια, καθώς και σ’ όλους τους φορείς που υπήρξαν συνεχιστές της διοργάνωσης.

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Δημοτικού Τραγουδιού και Μουσικής στα Λαγκάδια Γορτυνίας περιλαμβάνεται στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018.

Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018, ώρα 8:30 μ.μ. στην Αγία Παρασκευή Λαγκαδίων. Η προκριματική φάση θα γίνει το πρωί του Σαββάτου στο χώρο του πρώην ΚΕΠ Λαγκαδίων, ώρα 10.30 π.μ.

Στα πλαίσια του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018, ώρα 8.30 μ.μ., μουσική παράσταση και γλέντι στην πλατεία Λαγκαδίων.

Οι κατηγορίες διαγωνιζομένων είναι τρεις:
1. Καλύτερης ερμηνείας δημοτικού τραγουδιού για νέους έως 18 ετών.
2. Καλύτερης ερμηνείας δημοτικού τραγουδιού για ενήλικες.

3. Καλύτερης εκτέλεσης παραδοσιακού μουσικού οργάνου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν ταχυδρομικά στον Δήμο Γορτυνίας, Δημητσάνα Αρκαδίας, Τ.Κ. 22007 ή στην Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Γορτυνίας, Τρόπαια, Τ.Κ. 22008, μέχρι την Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018 και με την ένδειξη ΓΙΑ ΤΟΝ 45ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ή στα e-mail του Δήμου μας grammateia@gortynia.gov.gr και koinof@gortynia.gov.gr μέχρι την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2018 ή αυτοπροσώπως στα γραφεία του Δήμου Γορτυνίας στα Λαγκάδια (πρώην ΚΕΠ Λαγκαδίων) μέχρι το Σάββατο 28 Ιουλίου 2018 και ώρα 10:30 π. μ.

Οι συντελεστές της εκδήλωσης είναι:
Καλλιτεχνική διεύθυνση και επιμέλεια ο μουσικός και ερευνητής Κωνσταντίνος Παυλόπουλος
Η κριτική επιτροπή:
Ευάγγελος Καραμανές Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
Ιωάννης Πλεμμένος, ερευνητής του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών,
Ζωή Μάργαρη, Ερευνήτρια του Κέντρου Έρευνας της Ελληνικής Λαογραφίας της Ακαδημίας Αθηνών
Συμμετέχουν με παραδοσιακούς χορούς η Ένωση Ποντίων Σουρμένων και το Λύκειο Ελληνίδων-Περιφ. Τμήμα Κουτσοποδίου.
Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει η λαογράφος Μαρίνα Δεληγιάννη.
Η εκδήλωση γίνεται και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι: Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, ΕΡΤ3, ΕΡΤ Τρίπολης, Kalimera-Arkadia.gr, arcadia portal.gr, pna.gr, Arcadia 938, Arcadia sports, εφημερίδα ΓΟΡΤΥΝΙΑ, εφημερίδα «Αρκαδικοί Ορίζοντες»