Ένας Εφέτης δεν φέρνει τη σωτηρία του Εφετείου Ναυπλίου

294

Η απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σταύρου Κοντονή, για μεταφορά των υποθέσεων του Πρωτοδικείου Σπάρτης στην Καλαμάτα, η οποία ανακοινώθηκε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στο Ναύπλιο, είναι ένα ακόμη βήμα στην συνεχή, από ετών, προσπάθεια αποδυνάμωσης του Εφετείου Ναυπλίου.  

Μια προσπάθεια που στηρίζεται στην ανάγκη αποσυμφόρισης των υποθέσεων που καθυστερούν και που είχε ως πρώτο βήμα την προ ετών δημιουργία μεταβατικής έδρας στην Καλαμάτα.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ναυπλίου διακήρυξε την απόφασή του να μην επιτρέψει την αποδυνάμωση του Εφετείου Ναυπλίου σε συνέντευξη τύπου την Δευτέρας 2 Ιουλίου.
«Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε το Εφετείο Ναυπλίου να αποδυναμωθεί και για αυτό οι κινήσεις μας και οι επαφές όλο αυτό το διάστημα ήταν συνεχείς και καταφέραμε την απόσπαση ενός Εφέτη δικαστή στο Ναύπλιο για το δικαστικό έτος 2018 – 2019. Αυτό δίνει σημαντική λύση στο πρόβλημα με τις συσσωρευμένες υποθέσεις του Εφετείου Ναυπλίου», τόνισε ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου κ. Ορφανός.

Ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αναφέρθηκε στην συνεργασία που έχει για το θέμα αυτό με τους Βουλευτές Αργολίδας  Γιάννη Γκιόλα (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Ανδριανό (ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ) και Γιάννη Μανιάτη ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ).