Νέα Σελήνη στον Καρκίνο στις 13 Ιουλίου. Προαναγγέλλει και τον ερχομό ενός ηγέτη, που ακόμα δεν έχει εμφανιστεί

155
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

γράφει η Θέκλα Μεταξά*

Κάθε φορά που έχουμε νέα Σελήνη, αναπτερώνονται οι ελπίδες μας για κάτι νέο και ευχάριστο που θα μπορούσε να συμβεί. Μερικές φορές τα όνειρά μας εκπληρώνονται. Άλλες φορές όμως, η Νέα Σελήνη μας απογοητεύει και μας ρίχνει την ψυχολογία στα Τάρταρα.

Σκοπός μου δεν είναι να απογοητεύω, αλλά να ερμηνεύω τα αστρονομικά και τα αστρολογικά φαινόμενα κάθε σημαντικού γεγονότος. Αν οι προβλέψεις δεν είναι πάντοτε ευχάριστες, φταίνε οι μεγάλες αλλαγές που μας έχουν επιβάλλει από το 2009 οι μακρινοί εξωκρόνιοι πλανήτες. Διανύουμε μια μακρά περίοδο δραματικών αλλαγών στη ζωή μας, αλλαγών που επιβάλλονται με τον πιο σκληρό τρόπο. Οι παλιές καλές μέρες θα πρέπει να ξεχαστούν και ο παλιός τρόπος ζωής θα γίνει μια ανάμνηση.

Η νέα Σελήνη της 13ης Ιουλίου συνδυάζεται με μια μερική έκλειψη Ηλίου. Λίγο πριν το ξημέρωμα της μέρας αυτής, Ήλιος και Σελήνη θα βρίσκονται σε συζυγία στην 20ή μοίρα του Καρκίνου, και στον 1ο οίκο του ωροσκοπίου, κοντά στον ωροσκόπο. Γνωρίζουμε πως ο ωροσκόπος και ο πρώτος οίκος ανήκουν στο λαό. Ότι λοιπόν θα φέρει αυτή η έκλειψη μαζί με τη νέα Σελήνη, θα αφορά το λαό. Ταυτόχρονα, Σελήνη και Ήλιος δέχονται αντίθεση από τον Πλούτωνα που όπως γνωρίζουμε βρίσκεται πάνω στο ζώδιο του Αιγόκερου.

Ο Πλούτων είναι ένας πλανήτης που «αρπάζει» με τη βία (μην ξεχνάτε την αρπαγή της Περσεφόνης). Καταστρέφει ότι είναι φθαρμένο και σαθρό, και ανανεώνει αυτά που θα καταστρέψει. Καταλαβαίνουμε λοιπόν, πως με τη νέα Σελήνη, θα αρχίσει μια εξαφάνιση και θα ακολουθήσει μια αναγέννηση. Η κατάσταση που θα δημιουργηθεί θα αφορά το λαό, την υγεία, τις συνθήκες διαβίωσης, τις εσωτερικές υποθέσεις, και την εθνική ασφάλεια.

Στο ωροσκόπιο εκείνης της στιγμής, βασικό ρόλο παίζει και ο ανάδρομος Άρης που βρίσκεται στον Υδροχόο και ο Δίας που βρίσκεται στο Σκορπιό. Θα λειτουργήσουν κατά κόρον κρυφές δυνάμεις απ’ όλους και προς όλους. Με τους δείκτες της Πατρίδας «αδύναμους» πολύ φοβάμαι ότι θα επιχειρηθεί και νέα μείωση εδαφικής κυριαρχίας, και μάλιστα σύντομα. Τα οικονομικά του λαού θα υποστούν και νέες μειώσεις, θα οξυνθούν τα θέματα μετανάστευσης, θρησκείας και εξωτερικών σχέσεων. Η μεγάλη αντίδραση θα έρθει από το υπέδαφος, και είναι πιθανά κάποια έντονα γεωφυσικά φαινόμενα. Εξακολουθώ να βλέπω πως μαζί με όλα τα φθαρμένα που θα εξαφανιστούν, θα είναι και η κάθε μορφής εξουσία.

Ο Πλούτων εξακολουθεί να πλησιάζει το γενέθλιο Ήλιο της Ελλάδας. Τους πρώτους 3 μήνες του 2019 αυτή η συζυγία θα έχει ολοκληρωθεί, και τότε θα είναι η εποχή που όλα τα παραπάνω φαινόμενα θα βρίσκονται σε έξαρση.

Μαζί με τον Ήλιο που θα εκλείπει μερικώς, και τη νέα φιλόδοξη Σελήνη, θα βρίσκεται το αστέρι Κάστωρ, ο θνητός αδελφός από τον αστερισμό των Διοσκούρων. Στη θέση αυτή ο Κάστωρ προκαλεί τραυματισμούς, ναυάγια, πληγές, κακοτυχίες, δολοφονίες, φυλακίσεις, τύφλωση, δυσφήμιση, βία. Όμως, αυτός ο θνητός αδελφός του αθάνατου Πολυδεύκη, έχει ένα κρυμμένο άσσο στο «μανίκι» του. Δεν θα μπορούσε, ως παιδί του Δία, να μην φέρει και κάποιο καλό νέο. Κάποτε ταυτίστηκε με τον Απόλλωνα. Ε, λοιπόν, αυτός ο Κάστωρ- Απόλλων, προαναγγέλλει και τον ερχομό ενός ηγέτη, που ακόμα δεν έχει εμφανιστεί στο προσκήνιο.

* η Θέκλα Μεταξά

είναι ερευνήτρια αστρολογίας