Μαγνητική καταιγίδα Ιουλίου

73
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

γράφει η Θέκλα Μεταξά*

Δεν μας έφταναν οι εκλείψεις, έχουμε και την πιθανότητα μαγνητικής καταιγίδας μέσα στον Ιούλιο, συγκεκριμένα στις 23 του μήνα. Πιθανότητα όμως, όχι βεβαιότητα. Εξ άλλου, το αστεροσκοπείο μας ανακοίνωσε πως τέτοιες καταιγίδες δεν μπορούν να προβλεφθούν παρά μονάχα 24 ώρες πριν την έναρξή τους. Μόνο καταιγίδες τύπου «Νεφέλης» προβλέπονται νωρίτερα.

Τέτοιου είδους μαγνητικές καταιγίδες κατηγορίας πρώτου επιπέδου G1  της κλίμακας πέντε βαθμών, όπως προβλέφθηκε από το Ινστιτούτο Ηλιακής Αστρονομίας Ακτίνων Χ Λέμπεντεφ, μπορούν να οδηγήσουν σε αδύναμες διακυμάνσεις των ενεργειακών συστημάτων. Το Εθνικό Αστεροσκοπείο όμως επισημαίνει πως ένα βίαιο γεγονός στον Ήλιο, δεν συνεπάγεται αυτόματα και μια μαγνητική καταιγίδα στη Γη.

Με ή χωρίς μαγνητική καταιγίδα, ο Ιούλιος δεν εμφανίζεται καθόλου ως «αθώος» μήνας. Αν κοιτάξουμε το ωροσκόπιο της 23ης Ιουλίου, τόσο την ώρα που ξημερώνει, όσο και την ώρα που δύει ο Ήλιος, θα δούμε πως προαναγγέλλονται «θερμά» γεγονότα, που θα έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται νωρίτερα. Κατά το μήνα αυτόν ο Άρης και η Γη θα βρίσκονται σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, και στις 27 Ιουλίου ο Άρης θα βρίσκεται στο πιο κοντινό του σημείο με τη Γη, γι’ αυτό θα  δείχνει και πολύ μεγάλος. Υπ’ όψιν ότι ο μαγνήτης ως μέταλλο ανήκει στον πλανήτη Άρη. Την ίδια νύχτα της 27ης Ιουλίου, έχουμε και την έκλειψη Σελήνης, που ξεκινάει στις 20.24 μ.μ. και θα διαρκέσει μέχρι τα Μεσάνυχτα.

Στις 23 Ιουλίου τα ξημερώματα, ο Ήλιος που μόλις έχει μπει στο ζώδιο του Λέοντα, θα βρίσκεται στον ωροσκόπο εκείνης της στιγμής και θα βαδίζει ακάθεκτος για αντίθεση με τον ανάδρομο Άρη. Μια «πύρινη» σύγκρουση είτε σε ουράνιο, είτε σε γήινο επίπεδο, θα είναι αναπόφευκτη. Και μέσα σ’ όλα, η Σελήνη την ίδια στιγμή, συγκατοικεί με τον αστέρα Αντάρη (αντί-Άρη, αντίθετος του Άρη), στην καρδιά του Σκορπιού. Οι αρχαίοι αστρολόγοι έλεγαν πως αν βρούμε τον Αντάρη μαζί με τη Σελήνη, η ώρα είναι καλή για να ξεκινήσουμε πόλεμο!!!!!! Σημαντικό είναι το γεγονός, πως την ώρα εκείνη, Ήλιος και Σελήνη θα συμβολίζουν το λαό, και ο Άρης την εξουσία.

Κατά τη δύση του Ηλίου της ίδιας μέρας, στον ωροσκόπο ανατέλλει το ζώδιο του Υδροχόου, και κοντά του βρίσκεται ο Άρης, ο οποίος εξακολουθεί να χτυπάει με αντίθεση τον Ήλιο και να  κυβερνάει τον οίκο της εξουσίας. Ταυτόχρονα, η Σελήνη δέχεται όψη τετραγώνου από τον Ποσειδώνα, που βρίσκεται στους Ιχθείς τα τελευταία χρόνια. Ο Ποσειδώνας θεωρείται «κοσμοσείστης», διότι «σείει» τόσο τη θάλασσα, όσο και τη στεριά.

Στην 1η μοίρα του Υδροχόου, μαζί με τον ωροσκόπο, βρίσκεται ο αστέρας ALTAIR, του αστερισμού του Αετού. Ό αστερισμός του Αετού συνδέεται με το μύθο του Γανυμήδη, του ωραίου πρίγκηπα της Τροίας, τον οποίον άρπαξε ο Δίας μεταφορφωμένος σε αετό, και τον τοποθέτησε ως οινοχόο στα ανάκτορα του Ολύμπου. Έστειλε δε στον πατέρα του Γανυμήδη, τον Τρώα, ως δώρο ένα ζευγάρι θεϊκά άλογα, γοργοπόδαρα σαν τον άνεμο.

Ο Γανυμήδης συμβολίζει τον Υδροχόο, και προσωποποιεί το ανεξάντλητο νερό από τα σύννεφα, που γονιμοποιεί τη Γη. Εξ άλλου, βρισκόμαστε στην Υδροχοϊκή εποχή, όπου θα συμβούν κοσμοϊστορικές αλλαγές.  Λοιπόν, με μαγνητική καταιγίδα ή χωρίς αυτήν, οι αλλαγές βρίσκονται προ των θυρών.

* η Θέκλα Μεταξά είναι Ερευνήτρια Αστρολογίας