Καταλήψεις στα σχολεία του Ναυπλίου …για καλό σκοπό

32

Αμέσως μόλις τελείωσαν οι εξεταστικές διαδικασίες, μια ομάδα εξωσχολικών παραγόντων προχώρησε σε επιλεκτικές καταλήψεις σχολικών μονάδων, στο δήμο Ναυπλιέων. Οι καταλήψεις, όπως αποκαλύπτει ανακοίνωση του Δήμου Ναυπλιέων, έγιναν με εντολή της δημοτικής αρχής.

Αποστολή των εξωσχολικών εισβολέων είναι να κάνουν εργασίες αντικατάστασης σκεπών με θερμομόνωση, τοποθέτηση κλιματιστικών, βάψιμο αιθουσών και αναμορφώσεις των προαυλίων χώρων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ανακοίνωση που δόθηκε στην δημοσιότητα μας πληροφορεί: «Μια ακόμη ευρεία εκστρατεία εργασιών στα σχολεία ξεκίνησε ο Δήμος Ναυπλιέων, στην κατεύθυνση της συνεχιζόμενης πολιτικής του για την αναβάθμιση των σχολικών κτιρίων και, συνεπώς, την παροχή των καλύτερων δυνατών συνθηκών εκπαίδευσης για τα παιδιά του δήμου.

Οι φετινές εργασίες έχουν ήδη ξεκινήσει από τα σχολικά κτίρια που παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες ανάγκες. Τοποθετηθήκαν προκατασκευασμένες αίθουσες σε σχολεία που ζητήθηκαν, ενώ σε άλλα έγινε χωρισμός αιθουσών.

Παράλληλα προχωρούν όλες οι αναγκαίες εργασίες ώστε οι μαθητές να βρεθούν σε ένα κατάλληλο και φιλικό περιβάλλον με την έναρξη της νέας χρονιάς».