Καταγραφή μια εκδήλωσης για την γαλλική παρουσία στην Ερμιόνη και την Αργολίδα

Ο bloger -δημοσιογράφος Σταμάτης Δαμαλίτης, παρακολούθησε την εκδήλωση “Αποτυπώματα ελληνογαλλικής φιλίας και συνεργασίας με όνομα Ερμιόνη” και μας μεταφέρει “Ένα χαρακτηριστικό “αποτύπωμα”… από την σχετική ομιλία του Γιάννη Μιχ. Σπετσιώτη  – προϊόν και αυτό της πολύχρονης έρευνάς του ομιλητή στις ιστορικές πηγές….

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ερμιόνης (Σχολείο Συγγρού) με διοργάνωση: – Ν.Π.Κ.Π.Α. Π.&Π. Δήμου Ερμιονίδας, Ένωση Συγγραφέων & Λογοτεχνών Αργολίδας, Δημοτική Βιβλιοθήκη Κρανιδίου, Δημοτική Βιβλιοθήκη Ερμιόνης.

Την εκδήλωση προλόγισε η πρόεδρος του Ν.Π. του Δήμου Κέλλη Μήτσου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Ερμιονίδας Δ. Σφυρής που όπως ανέφερε οι δύο λαοί συνδέονται με κοινές αξίες, μακροχρόνια φιλία & συνεργασία.

Χαιρετισμούς έκαναν οι:

* Κατερίνα Τζανετουλάκου, Επίτιμος Πρόξενος στην Αργολίδα.

* Κατερίνα Παπανδριανού συγγραφέας – τ. Πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων & Λογοτεχνών Αργολίδας. (Ε.Σ.Λ.Α.)

Ομιλητές και θέματα:

* Ελένη Στογιάνου Δ/ντρια Γυμνασίου Κρανιδίου με θέμα : «Προλεγόμενα γαλλικής παρουσίας στην Αργολίδα και στην Ερμιόνη».

* Γιάννης Σπετσιώτης (ε.τ.) Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής, Πρόεδρος Ερμιονικού Συνδέσμου με θέμα: «Αποτυπώματα ελληνογαλλικής φιλίας και συνεργασίας με όνομα Ερμιόνη».

* Γιώργος Κόνδης κοινωνιολόγος – Αντιπρόεδρος της ΕΣΛΑ  με θέμα: «Η Γαλλική επιστημονική αποστολή στο Μοριά. Ρόλος και σημασία για την Αργολίδα»

* Αν. Βουτυρά Σύμβουλος Γαλλικής Γλώσσας – Περιφέρειας Πελοποννήσου με θέμα: «Η Σπουδαιότητα του θεσμού της Γαλλοφωνίας και οι κοινές πολιτισμικές αξίες της με την Ελλάδα»

* Nelly Muller – Προξενική Σύμβουλος για τους Γάλλους στην Ελλάδα με θέμα: «Η γαλλική κοινότητα στην Ερμιόνη σήμερα. Το παράδειγμα του γαλλικού σχολείου….

 

(Φώτο – ρεπορτάζ: ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΔΑΜΑΛΙΤΗΣ)

Σχολιάστε ελεύθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

x

ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ;

ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ: «Αυξήσαμε την δημοτική περιουσία, μειώσαμε τις υποχρεώσεις προς τρίτους και δημιουργήσαμε πλεόνασμα 700.000 ευρώ χωρίς να υστερήσουμε σε έργα και κοινωνική πολιτική»

Με αυξημένη την δημοτική περιουσία, μείωση των υποχρεώσεων προς τρίτους και πλεόνασμα 700.000 ευρώ, ο ...