Η αυξανόμενη παρουσία εκπροσώπων ευρωπαϊκών πρεσβειών επιβεβαιώνει το κύρος του Φεστιβάλ Ναυπλίου

66

Το Φεστιβάλ Ναυπλίου πλησιάζει την 4η δεκαετία του και έχει να παρουσιάσει μόνον λαμπρές στιγμές. Οι συντελεστές του, παρά τις δυσμενείς συγκυρίες καταφέρνουν να κεφαλαιοποιούν την παρουσία διεθνώς καταξιωμένων καλλιτεχνών. Η εντυπωσιακή παρουσία, στο 27ο Φεστιβάλ, μεγάλου αριθμού εκπροσώπων ξένων πρεσβειών, από τις χώρες των οποίων παρουσιάζονται καλλιτέχνες, αποδεικνύει την απαρχή ενός νέου κύκλου προσπαθειών αναβάθμισης με εξωστρεφή λογική, επιδιώκοντας ακόμα μεγαλύτερη λαμπρότητα στο επόμενο 28ο Φεστιβάλ Ναυπλίου.

Στο 27ο Φεστιβάλ Ναυπλίου, προσέδωσαν πανευρωπαϊκό χαρακτήρα και αναγνώριση οι πρεσβείες, της Αυστρίας, της Δανίας, του Λουξεμβούργου, της Νορβηγίας και της Τσεχίας, με την παρουσία τους ενίσχυσαν τον διεθνή χαρακτήρα του φεστιβάλ και μαζί με το βρετανικό BGS και το Ευρωπαϊκό Europe direct.

Με το Piano Trio Koch συνεχίστηκε

το 27ο Μουσικό Φεστιβάλ Ναυπλίου

Laurence Koch (βιολί), Jean-Philippe Koch (πιάνο) and Philippe Koch (βιολί)

Πατέρας, κόρη και γιος οι Philippe, Laurence και Jean-Philippe Koch συναντήθηκαν την Τρίτη 3 Ιουλίου την πέμπτη μέρα του 27ου Φεστιβάλ Ναυπλίου στην πλατεία Αγίου Σπυρίδωνα για να μοιραστούν το πάθος τους για την μουσική, εξερευνώντας ένα πρωτότυπο και λίγο παιγμένο ρεπερτόριο, που αποτελείται από έργα για τρίο δύο βιολιών και πιάνου από όλες τις περιόδους της λόγιας μουσικής.

Περιλαμβάνονται έργα συνθετών όπως οι Bach, ο Shostakovich και ο Berio, αλλά και οι Mozart, Moszkowski, Martinu και Bartok.

Η μακρά καλλιτεχνική κληρονομιά της οικογένειας δημιούργησε μια έντονη σχέση με τη μουσική, την οποία απολαμβάνει το κοινό στην Γαλλία, το Λουξεμβούργο, το Βέλγιο και την Ιαπωνία, χώρες όπου εμφανίζεται το σχήμα.

 

Laurence Koch (βιολί), Jean-Philippe Koch (πιάνο) and Philippe Koch (βιολί)