Έχετε το μυαλό σας στα πανηγυράκια και όχι στα προβλήματα των Διδύμων

57

Η ανακοίνωση που έστειλε στα Τοπικά ΜΜΕ η «Ομάδα Δυνατής Ερμιονίδας Διδύμων» είναι γραμμένη με ανάλαφρο ύφος, τα θέματα όμως είναι σοβαρά και οι πολιτικές ευθύνες του Προέδρου του χωριού καταγράφονται στον τίτλο του θέματος.

Η κατανομή των εσόδων από τις ανεμογεννήτριες, η κατακράτησή τους –χωρίς αντίδραση- από τον Δήμο, η αδιαφορία για την κατάρτιση Τεχνικού Προγράμματος και τα ξερά χόρτα που κλείνουν μονοπάτια και εμποδίζουν την δίοδο προς το Σαλάντι, είναι μερικά από τα ζητήματα, για τα οποία οι αιρετοί εκπρόσωποι της «Ομάδας Δυνατής Ερμιονίδας Διδύμων» ζητούν απαντήσεις, προς χάριν των Δημοτών και εις εφαρμογή του νόμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, η επιστολή προς τον Πρόεδρο των Διδύμων κλείνει με την πρόταση δημιουργίας Εθελοντικών Ομάδων Δράσης προς κάλυψη των κενών που παρουσιάζονται από την λειτουργία της Δημοτικής Αρχής.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Γιάννης Γεωργόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Ερμιονίδας Επικεφαλής της ΔΥΝΑΤΗΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

«Πρόεδρε καλό καλοκαίρι.

Καιρό έχουμε να τα πούμε! Σου δώσαμε μια μικρή περίοδο χάριτος μπας και αποφασίσετε να δουλέψετε για τα προβλήματα του χωριού μας, αλλά μάλλον κάναμε λάθος. Το μόνο που σας νοιάζει είναι να κάνετε κανένα πανηγυράκι, που άλλες φορές σας “κάθεται” και άλλες όχι. Αλλά εμείς δεν θα σταθούμε εκεί, εξάλλου το θέμα έχει εξαντληθεί από τους τοπικούς συμβούλους και τοπικό ιστολόγιο.

Πρόεδρε, προ ημερών σε Δημοτικό Συμβούλιο οι Δημοτικοί άρχοντες αναγκάστηκαν μετά από συνεχόμενα έγραφα μας να ανακοινώσουν δημιουργία κωδικού από τα έσοδα που έχει ο Δήμος από τις ανεμογεννήτριες. Τα ερωτήματα μας πολλά! Καταρχήν ας χαρακτηρίσουμε θετική αυτή την κίνηση της Δημοτικής αρχής αν και νομικά είναι λανθασμένη.

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟ: Ο Ν.3468/2006 και ο τροποποιητικός του Ν3851/2010 λέει: «Ο Δήμος και το Τοπικό Συμβούλιο του Δημοτικού Διαμερίσματος καταρτίζουν Τεχνικό Πρόγραμμα για τα ποσά που τους αναλογούν το πρώτο τρίμηνο του κάθε έτους. Έκανες τεχνικό πρόγραμμα Πρόεδρε;

ΕΡΩΤΗΜΑ ΔΕΥΤΕΡΟ: Ποια είναι η θέση σου για τα ανταποδοτικά τέλη από ΑΠΕ; Τοποθετήσου δημόσια. Το χωριό περιμένει να ακούσει επιτέλους από τον Πρόεδρο …γιατί ο Δήμος δεν του αποδίδει αυτά που του ανήκουν;

ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ: Οι εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι από το χωριό μας θα πάρουν θέση για το συγκεκριμένο θέμα;

ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: Το ποσό τον 74.000€ που ανακοινώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο με ποιον τρόπο θα επιμεριστούν στις Τοπικές Κοινότητες; Με βάση τους παραπάνω νόμους θα πρέπει να δημιουργήσετε ξεχωριστό κωδικό για κάθε τοπικό διαμέρισμα. Εσείς γιατί δημιουργήσατε έναν κωδικό για τα τρία τοπικά διαμερίσματα;;;

ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ: Έκανες Τοπικό Συμβούλιο για να αποφασίσετε πού και πώς θα γίνουν τα έργα τοπικής ανάπτυξης;

Πρόεδρε το καλοκαίρι ήρθε και το χωριό μας που εσύ «φροντίζεις» βρίσκεται σε άθλια κατάσταση. Τα ξερά χόρτα στις εισόδους του χωριού δείχνουν εικόνες εγκατάλειψης και δυσκολεύουν τους οδηγούς των οχημάτων λόγω χαμηλής ορατότητας με κίνδυνο ατυχήματος και κίνδυνο για πυρκαγιές. Επίσης η ίδια εικόνα επικρατεί στις πλατείες και στις παιδικές χαρές.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Εάν ο Δήμος αδυνατεί να ασχοληθεί με την ασφάλεια και την καθαριότητα του χωριού μας προτείνουμε δημιουργία εθελοντικής ομάδας καθαριότητας και ασφάλειας του χωρίου μας.

Πρόεδρε, το καλοκαίρι ήρθε και κάτι πρέπει να κάνεις με τις εισόδους προς τις παραλίες στο Σαλάντι. Είναι γεμάτες αγριόχορτα και σκίνα, με αποτέλεσμα να έχουν κλείσει τα μονοπάτια και να μην μπορεί να προσέλθει ο κόσμος για μπάνιο.

Ισχύει και εδώ η παραπάνω πρόταση μας.

Πρόεδρε πρόσφατα σε τοπικό ιστολόγιο αναφέρεται ότι ετοιμάζατε: μελέτη μεταφοράς του νερού της Πελεής όχι μέχρι τα Δίδυμα, αλλά μέχρι το Πόρτο Χέλι! Θα απαντήσετε στο χωριό για τα σχέδια σας όπως λέγατε με λαϊκή συνέλευση ή τώρα έχετε αλλαγή πλάνων;

Κλείνοντας θα θέλαμε να σας ευχηθούμε καλό καλοκαίρι !!!

Περιμένοντας τη θετική αντίδραση του Προέδρου του χωριού μας.

«Ομάδα Δυνατής Ερμιονίδας Διδύμων»