6 Ιουνίου 2018: Συλλαλητήρια για την Μακεδονία

89
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

Γράφει η Θέκλα Μεταξά

Ερευνήτρια Αστρολογίας

Η Σελήνη, ο δορυφόρος της Γης, και ρυθμιστής των πάντων, μπαίνει στο τελευταίο τέταρτο, και υπολείπεται μια εβδομάδα για ν’ αρχίσει πάλι να αυξάνει. Η Τετάρτη, 6η Ιουνίου, ημέρα του Ερμή, της διπλωματίας, της επικοινωνίας, και των επιστημών, ορίστηκε ως ημέρα νέας δυναμικής διαμαρτυρίας για το αδιαπραγμάτευτο της Μακεδονίας, αλλά και για κάθε γωνιάς της Ελλάδας.

Στις 07.30 που ορίστηκε η έναρξη του συλλαλητηρίου σε πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, η Σελήνη θα βρίσκεται μέσα στον οίκο της Πατρίδας, πολύ κοντά στον Ποσειδώνα, και οι δυο μαζί πάνω στο ζώδιο των Ιχθύων, ζώδιο νερού. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα, μια νεροποντή, να δυσκολέψει τις μετακινήσεις. Έτσι κι αλλιώς, να μην πάνε χαμένοι τόσοι ψεκασμοί παραμονή συλλαλητηρίων.

Στον ουράνιο ισημερινό, το ζώδιο του Σκορπιού θα βρίσκεται στην τελευταία του μοίρα, για να δώσει τη θέση του στο επόμενο ζώδιο του Τοξότη που θ’ αρχίσει σύντομα να ανατέλλει. Ο Τοξότης έχει κυβερνήτη το Δία, και ο Δίας θα βρίσκεται πολύ κοντά στον ωροσκόπο, αλλά στο δυσμενή 12ο οίκο. Στο Μεσουράνημα το ζώδιο της Παρθένου, συμβολίζει την εξουσία, και ο κυβερνήτης του Ερμής, θα βρίσκεται «καμένος» από τον Ήλιο στον 7ο οίκο, των ανοιχτών εχθρών του λαού.

Συμπέρασμα. Ο λαός, χωρίς να υπολογίσει εμπόδια, φυσικά φαινόμενα, οικονομικά αδιέξοδα, απειλές, εκφοβισμούς και δολοπλοκίες, θα προχωρήσει δυναμικά και αποφασιστικά στις διεκδικήσεις του, φέρνοντας την εξουσία σε δυσμενή θέση. Η  εξουσία που θα βρεθεί σε αδιέξοδο, θα καταφύγει σε ανορθόδοξα και άνομα μέσα, ζητώντας ενισχύσεις από ανοιχτούς (γνωστούς) εχθρούς της Πατρίδας, οι οποίοι με τη σειρά τους θα δυσκολευτούν πολύ να πάρουν αποφάσεις. Θα τους εμποδίσει το δυσμενές αστέρι ΑΛΓΚΟΛ, που άρχισε να μου γίνεται πολύ συμπαθές τον τελευταίο καιρό, γιατί εμφανίζεται σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις και βάζει εμπόδια εκεί που πρέπει.

Με δυο πλανήτες ανάδρομους, Δία και Κρόνο, και με τον Άρη που αναμένεται να γίνει ανάδρομος στις 26 Ιουνίου, σίγουρα δεν θα είναι εύκολο να παρθούν αποφάσεις για το θέμα της ονομασίας των γειτόνων μας. Οι πιέσεις θα φέρουν απεγνωσμένες ενέργειες, κι αυτές με τη σειρά τους θα φέρουν ανισορροπίες και ανεπανόρθωτα λάθη. Εξ άλλου, ένα αστέρι που θα αρχίσει να ανατέλλει κοντά στον ωροσκόπο, ο Κορνεφόρος, ή αλλιώς Β του αστερισμού του Ηρακλή, δείχνει σταθερότητα χαρακτήρα, πείσμα, δύναμη, και αφοσίωση στον στόχο. Οι έννοιες αυτές χαρακτηρίζουν το λαό που επιμένει να διαμαρτύρεται και να αγωνίζεται.

 

Στη Μακεδονία, τα αρχαία χρόνια, ο μήνας που αντιστοιχούσε στο δικό μας Ιούνιο (15 Μαΐου – 15 Ιουνίου) ήταν ο μήνας Δαίσιος. Την ίδια εποχή, στην Αττική είχαν το μήνα Θαργηλιώνα, αφιερωμένο στο Θεό Απόλλωνα και τη Θεά Αρτέμιδα. Ο Δαίσιος για τους Μακεδόνες, ήταν μήνας της παν-δαισίας και της οινοποσίας, αφιερωμένος στα γλέντια του Διόνυσου. Παρ’ όλα αυτά, θεωρείτο κακορίζικος μήνας, κυρίως για πολεμικές επιχειρήσεις. Ο Μέγας Αλέξανδρος, το 334 π.χ.χ. παρέμβαλε αυθαίρετα πριν από το Δαίσιο, έναν άλλο μήνα, τον Αρτεμίσιο, για να μην ξεκινήσει την εκστρατεία του στην Ασία μέσα στον γρουσούζικο μήνα.

Κακορίζικος ή όχι ο μήνας, με νεροποντή ή λιακάδα, ίντριγκες και συνομωσίες, ο δικός μας Ιούνιος θα είναι σίγουρα δυναμικός, και για πολλούς, αξέχαστος.