Ψήφισμα, του Δήμου Άργους Μυκηνών, για την προάσπιση της Μακεδονίας. Η αντιπολίτευση δεμένη στο άρμα των κυβερνητικών επιλογών, για δεύτερη φορά, ψήφισε αρνητικά

29

Δεμένη στο άρμα των κυβερνητικών επιλογών, η αντιπολίτευση, στο Δήμο Άργους Μυκηνών, ψήφισε για δεύτερη φορά κατά της έκδοσης ψηφίσματος υπέρ της Ελληνικότητας και της προστασίας του ονόματος της Μακεδονίας.

Η πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων, στήριξε την πρόταση του Δημάρχου Δημήτρη Καμπόσου και ενέκρινε το Ψήφισμα, καθώς επίσης και ως ένδειξη διαμαρτυρίας, οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά κτίρια αποφασίστηκε να κυματίζουν μεσίστιες

ΚΑΤΑ της έκδοσης Ψηφίσματος, ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δ. Νικητόπουλος, Π. Νικολαράκος, Π. Καρούζος, Ι. Γκριτζάνη – Δήμα, Α. Μουζακιώτης, Σ. Τσετσέκος, Ν. Χαρτοφύλλης, Κ. Μανός και Γ. Θεοδοσίου.

ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ

«Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών μετά τη δημοσιοποίηση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδος –Σκοπίων, εκφράζοντας την αγωνία της κοινωνίας για την παραχώρηση του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια δηλώνει απερίφραστα την άρνηση του στην πλαστογράφηση της ιστορίας μας.

α) Καλούμε την Κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα να αποσύρει την απαράδεκτη συμφωνία με το Κράτος των Σκοπίων. Καλούμε  όλα τα πολιτικά κόμματα να σταθούν στο ύψος των εθνικών περιστάσεων και να σεβαστούν την ιστορία μας και την βούληση εκατομμυρίων Ελλήνων, στην Ελλάδα και σε όλη την Υφήλιο.

Το όνομα Μακεδονία δεν πρέπει να υπάρχει ούτε ως συνθετικό, ούτε ως παράγωγο στο όνομα της γείτονος Χώρας.

β) Από σήμερα οι σημαίες σε όλα τα δημοτικά κτίρια του Δήμου Άργους – Μυκηνών θα κυματίζουν μεσίστιες έως την ανάκληση της απόφασης της κυβέρνησης.

Η Κοινωνία μας μπορεί να αντιμετωπίζει πολλά και δύσκολα οικονομικά προβλήματα, ουδέποτε όμως απώλεσε την αξιοπρέπεια της, την εθνική της υπερηφάνεια και την φιλοπατρία της».

 

ΥΠΕΡ Ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Κ. Μπέγκος, Ν. Γκαβούνος, Π. Σκούφης, Π. Παπαϊωάννου, Β. Τάγκαλης, Π. Διολίτσης, Π. Μαρλαγκούτσος, Ι. Νώτης, Ν. Δελής, Α. Κουκουβές, Τ. Μποζιονέλος, Β. Τζαβέλλας, Π. Δούρος, Δ. Κρίγγος, Θ. Οικονόμου, Χ. Πετσέλης, Ν. Καννέλος, Α. Μπαντανάς, Η. Χατζηγεωργίου και Δ. Τσίμπος.

ΚΑΤΑ Ψήφισαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δ. Νικητόπουλος, Π. Νικολαράκος, Π. Καρούζος, Ι. Γκριτζάνη – Δήμα, Α. Μουζακιώτης, Σ. Τσετσέκος, Ν. Χαρτοφύλλης, Κ. Μανός και Γ. Θεοδοσίου.

ΑΠΟΝΤΕΣ ήταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Π. Σχοινοχωρίτης, Δ. Κατσένης, Α. Μπόμπου – Δανούση, Δ. Τσίρος, Δ. Νταβίλης, Π. Ριμπάς, Π. Μουσταϊρας, Γ. Μποζιονέλος, Γ. Σαρρής, Α. Σταμέλου και Δ. Κονοπίσης.