Φάκλαρης και ΡΕΑ στήριξαν τα σεμινάρια «Ελαιοκομία» και «Εσπεριδοειδή» του Δήμου Άργους

358

Ολοκληρώθηκαν δύο επιμορφωτικά σεμινάρια βραχείας εκπαίδευσης (διάρκειας 50 ωρών) με τίτλο «Ελαιοκομία» και «Εσπεριδοειδή» που διοργάνωσε η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς και Δια Βίου Μάθησης, Διεύθυνση Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και υλοποίησε ο Δήμος Άργους- Μυκηνών.

Στα πλαίσια της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε επιχειρήσεις που ασχολούνται με τη μεταποίηση αγροτικών προϊόντων καθώς και επισκέψεις σε αγροτεμάχια υπό το καθεστώς εργαστηρίων δίνοντας τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να συνδυάσουν το θεωρητικό μέρος της εκπαίδευσης με την πρακτική εξάσκηση, επιτυγχάνοντας  απόλυτα τον αρχικό στόχο των σεμιναρίων.

Οι επιχειρήσεις «ΑΡΓΟΛΙΣ – ΑΦΟΙ ΦΑΚΛΑΡΗ Α.Ε., Εμπορία Ελαιολάδου» και «ΕΑΣ ΡΕΑ – ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ, Παραγωγή – Εμπόριο Χυμών» υποδέχθηκαν και να ξενάγησαν τους συμμετέχοντες των σεμιναρίων στις εγκαταστάσεις τους και στελέχη τους απάντησαν στις ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Άργους-Μυκηνών, γνωστοποιεί ότι «θα συνεχίσει την προσπάθεια για την ενημέρωση-εκπαίδευση των ενδιαφερομένων προκειμένου να καταστεί η αγροτική παραγωγή και επιχειρηματικότητα βιώσιμη και επικερδής».