Τους έδωσε το όνομα της  Μακεδονίας … και πήρε μια γραβάτα

92

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Για μια γραβάτα, την γραβάτα που του έδωσε σαν αναμνηστικό ο πρωθυπουργός της FYROM Ζάεφ, και λίγους μήνες επιπλέον παραμονής στην εξουσία, που του έδωσαν οι ΝΑΤΟικοί, ο Τραμπ και η Μέρκελ, ο Αλέξης Τσίπρας «πούλησε» το όνομα της Μακεδονίας.

Οι παρδαλοί κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ, οι αθόρυβα ύπουλοι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ που συγκυβερνούν και οι αριβίστες του Καμένου, με πρόσφατη την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής που τους έκανε δώρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και οι περί αυτόν, νιώθουν ευτυχείς.

Ρεβανσιστές και γεμάτοι έπαρση, επέλεξαν ως χώρο υπογραφής της παράδοσης του ονόματος της Μακεδονίας, τις Πρέσπες, για να μας θυμίζουν πως «έχασαν τον στρατιωτικό πόλεμο αλλά νίκησαν στο πολιτικό πεδίο».

Για τους Εθνικιστές, αυτό που χάθηκε είναι απλώς μια μάχη. Ο πόλεμος πρέπει και μπορεί να συνεχισθεί σε όλα τα δυνατά πεδία (οικονομικό, πολιτικό, πολιτιστικό και όχι μόνον). Ο στρατηγικός στόχος, πλέον, δεν πρέπει να είναι η προστασία του ονόματος αλλά η ένωση του ελληνικού κομματιού της Βόρειας Μακεδονίας με την υπόλοιπη Μακεδονία.

Ας αποτελέσει η συναλλαγή στη Βουλή και στις Πρέσπες, την αφετηρία μιας άλλης, δύσκολης, προσπάθειας που θα ολοκληρωθεί με την αντίστοιχη υπογραφή στο  Μοναστήρι.