Στο Δήμο Πύργου, η συντριπτική πλειοψηφία ΔΕΝ αποδέχεται τις ενέργειες της Κυβέρνησης για τη συμφωνία με τα Σκόπια

24

Την Τρίτη 19 Ιουνίου 2018, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Πύργου Ηλείας, η Δημοτική Παράταξη “ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ” πρότεινε εκτός ημερησίας (και αφού το αρχικό κείμενο που παρουσίασε διαμορφώθηκε, μετά από συζήτηση), να εγκριθεί ψήφισμα στο οποίο να αναφέρεται σαφώς ότι: «ο Δήμος Πύργου δεν συμφωνεί με την υπογραφή και το κείμενο, που αφορά το Μακεδονικό ζήτημα, όπως αυτό διαμορφώθηκε στις Πρέσπες, μεταξύ των 2 κρατών Ελλάδας και Σκοπίων».

Ψήφισαν 15 (συν 1) υπέρ, 3 ΚΑΤΑ και ένας Δημοτικός Σύμβουλος δήλωσε παρών.

Για όποιον δεν γνωρίζει, (στον Δήμο Πύργου) στα προ Ημερήσιας Διάταξης θέματα (ενημερωτικά) χρειάζονται 17 θετικές ψήφοι για να ενταχθεί προς συζήτηση το όποιο θέμα.

Ως εκ τούτου δεν κατέστη δυνατόν να εκδοθεί επίσημο ψήφισμα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Παράταξη “ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ” «Σαν πρώτο δείγμα, το αποτέλεσμα, είναι θετικό για εμάς και για όλους νομίζουμε. Δείχνει ότι η συντριπτική πλειοψηφία ΔΕΝ αποδέχεται τις ενέργειες μιας Κυβέρνησης , που έχει χάσει από καιρό τη δεδηλωμένη και ενεργεί πλέον εκδικητικά προς τη Πατρίδα, υποθηκεύοντας το μέλλον της. Συνεχίζουμε-αντέχουμε μέχρι την τελική απαλλαγή από τέτοιου είδους καθεστώτα. Ο καθένας ας πράξει αυτό που του αναλογεί από το μετερίζι του.

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ -ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ -ΔΕΝ ΕΚΧΩΡΕΙΤΑΙ!

Χάρης Βασιλείου Μιχαλακόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου Ηλείας»