Σκοπιανό… όπως Μνημόνια! Οι Έλληνες έχουν πέσει στην παγίδα της στιγμιαίας και μερικής «επίδειξης διαφωνίας»

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Τι έγινε ξαφνικά και ο Αλέξης Τσίπρας ξύπνησε ένα πρωί αποφασισμένος να δώσει λύση στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων; Πως του ήρθε και είπε «Εγώ θα διευθετήσω το Σκοπιανό», ένα θέμα το οποίο πονάει τους Έλληνες που βάζουν τον Πατριωτισμό πιο ψηλά από το συμφέρον τους και από τις παρακμιακές ιδεοληψίες της παγκοσμιοποίησης;

Εκτιμώ πως αυτό έγινε «καθ’ υπόδειξη ή σύμφωνη γνώμη ΝΑΤΟικών κύκλων, Τραμπ και Μέρκελ». Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όλο το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα μετά από το ταξίδι του Τσίπρα στις ΗΠΑ, το Χειμώνα του 2017. (Κάπως έτσι άνοιξε και ο Μανιάτης το θέμα των πετρελαίων, ξαφνικά, μετά από ένα ταξίδι στις ΗΠΑ, τον καιρό της κυβέρνησης ΓΑΠ).

 

Το ετοίμασε καλά το σερβίρισμα ο Τσίπρας. Εξασφάλισε την ανοχή και συνενοχή της διοικούσας εκκλησίας και των συστημικών κομμάτων της αντιπολίτευσης. Συγχρόνως οι γνωστοί «Φονιάδες των Λαών και οι απόγονοι των Ναζί» θα στήριζαν την παραμονή του πειθήνιου οργάνου τους στην εξουσία,  για ένα ακόμη χρόνο μετά την “έξοδο” από το μνημόνιο, προκειμένου να διευθετήσει εκκρεμότητες τύπου Σκοπίων, Αλβανίας, Κύπρου και Αιγαίου.

Ένα λάθος έκαναν οι παρδαλοί κομμουνιστές, που συγκροτούν το κυβερνητικό συνονθύλευμα. Δεν υπολόγισαν τον Πατριωτισμό των Ελλήνων και την δύναμη αντίδρασης των Εθνικιστών. Οι Καρανίκες του Τσίπρα, θεώρησαν πως ο Εθνικιστικός χώρος εκφράζεται μόνον από την Χρυσή Αυγή. Πίστεψαν πως η αποξένωση από την κοινωνία, που της έχουν επιβάλλει, θα παρεμπόδιζε την επικοινωνία με το Λαό των Ελλήνων και την διοργάνωση παλλαϊκών κινητοποιήσεων. Έκαναν λάθος! Δεκάδες ομάδες και σύλλογοι στοιχήθηκαν πίσω από το σύνθημα «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ». Εκατοντάδες προσωπικότητες παγκόσμιας ή τοπικής εμβέλειας εκδήλωσαν την αντίθεσή τους στην παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας. Χιλιάδες μαχητές των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης έγιναν πρωταγωνιστές του ξεσηκωμού, χωρίς να αναρωτούνται και να νοιάζονται ποιοι είναι οι οργανωτές. Εκατοντάδες χιλιάδες ΕΛΛΗΝΕΣ δήλωσαν «Παρών». Οι σταγόνες έγιναν ρυάκια και τα ρυάκια ποτάμι της οργής. Μιας λαϊκής οργής που υποχρέωσε τους πάντες να αναθεωρήσουν την τακτική τους.

Η διοικούσα εκκλησία ανέκρουσε πρύμνα και από εκεί που απειλούσε με ξύρισμα τους παπάδες που θα συμμετείχαν στα συλλαλητήρια, έδωσε έγκριση να γίνουν μπροστάρηδες του πλήθους. Η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ έκαναν πίσω στην επικοινωνιακή τους τακτική. Από την αποδοκιμασία των κινητοποιήσεων πέρασαν, αρχικά στο «δεν εμποδίζουμε τα μέλη μας να πάνε» και στη συνέχεια δήλωναν «τα στελέχη μας είναι ελεύθερα να ενεργήσουν κατά βούληση». Τώρα τελευταία, μάλιστα, θυμήθηκαν και τις λέξεις Πατρίδα και Έθνος.

Τα συστημικά ΜΜΕ υποχρεώθηκαν να διακόψουν την τακτική σιωπής και να αναφερθούν στον ξεσηκωμό προσπαθώντας όμως να μειώσουν το πλήθος των συμμετεχόντων και να λεκιάσουν τις προθέσεις των άδολων υπερασπιστών της ματωμένης ιστορίας μας.

Υπάρχει όμως κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάμε. Τα συστημικά κόμματα (Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ) δεν μάχονται να αποτρέψουν την παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας. Αντιθέτως, όλοι συμφωνούν να παραδοθεί το όνομα της Μακεδονίας υπό μορφή σύνθετης ονομασίας, διαφοροποιούμενα σε παράγωγα θέματα.

Αντιδρά μόνον η κοινωνία, με μπροστάρηδες εκείνους τους Έλληνες που νοιώθουν πως είναι κομμάτι της ιστορία τους. Και είναι χαρακτηριστικό πως οι γυναίκες και οι νέοι πρωτοστατούν σε συμμετοχή και πάθος.

 

Αυτές τις ημέρες, τα ντόπια γιουσουφάκια του Τσίπρα, που βρήκαν στο πρόσωπό του Αλέξη την εκπροσώπηση των αποτυχημένων ονείρων της νιότης τους, βγήκαν πάλι στις ρούγες και προωθούν το ξεπούλημα, αντιδρώντας στο κύμα αφύπνισης που φάνηκε να διαπερνά ολόκληρη την Ελλάδα και τον Ελληνισμό όπου γης, με αφορμή την παραχώρηση του  ονόματος στον μικρό βόρειο γείτονα.

Οι εθνοαποδομητές μεγαλέμποροι αντιανθρώπινων ιδεών  και οι έμμισθοι αναθεωρητές της ιστορίας έχουν αφηνιάσει. Σπέρνουν παραπληροφόρηση, ψέμα, συκοφαντία, διχασμό και μίσος προωθώντας τα στρατηγικά συμφέροντα των ξένων εις βάρος της ιστορίας μας και του μέλλοντος των παιδιών μας.

 

Στον πόλεμο για την οικονομική υποδούλωση ηττηθήκαμε. Τώρα, απειλούμεθα με συντριβή και στο Εθνικό πεδίο. Μπορούμε να το παρεμποδίσουμε; Υπάρχει στρατηγική; Σίγουρα ναι!

Αρκεί οι Έλληνες, που έχουν πέσει στην παγίδα της στιγμιαίας και μερικής «επίδειξης διαφωνίας» να θυμηθούν και να εφαρμόσουν την στρατηγική που οδήγησε το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και που ο ΣΥΡΙΖΑ την αντέγραψε κερδίζοντας ως τρόπαιο την εξουσία.

Την  αποτελεσματική στρατηγική που οι Εθνικιστές του ΕΝΕΚ, είχαν περιγράψει με μία φράση: «Ο καθημερινός, Επίμονος, και Επίπονος Αγώνας… φέρνει τη Νίκη!».

 

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η ANAVASIS COURIER, ζητά διανομέα. Απαραίτητη η Αγγλική γλώσσα. Επιθυμητή Προϋπηρεσία. EMAIL για αποστολή βιογραφικού:…

% μέρες πρίν

Με πρωταγωνιστή τον Αδρακτά το Δημ. Συμβούλιο Άργους – Μυκηνών

Με πρωταγωνιστή τον αντιδήμαρχο Κων. Αδρακτά, που εισηγείται τα 7 από τα 8 προς συζήτηση…

% μέρες πρίν

Περιμένοντας την επιστροφή της Κασσάνδρας

της Θέκλας Μεταξά Πέρασαν χρόνοι χιλιάδες, και η Κασσάνδρα που είχε πιει άφθονο νερό της…

% μέρες πρίν

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας ζητά Γραμματέα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας (ΙΣΑ) επιθυμεί να προσλάβει υπάλληλο για γραμματειακή υποστήριξη, σε έμμισθη θέση,…

% μέρες πρίν