Να θυμόμαστε πάντοτε «την Κίρκη που μεταμόρφωσε τους συντρόφους του Οδυσσέα σε γουρούνια»

39

Γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Τα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Ναυπλιέων και του Δήμου Ανατολικής Μάνης αισθάνθηκαν την ανάγκη να συμπαρασταθούν στον προκλητικό υβριστή Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη με επίσημα ψηφίσματα.

Αυτά τα ίδια Δημοτικά Συμβούλια δεν αισθάνθηκαν την ανάγκη να εκδώσουν Ψήφισμα για το Εθνικό θέμα της ονομασίας της Μακεδονίας, που ξεπουλιέται. Περιφρόνησαν έτσι και τις πανεθνικές κινητοποιήσεις των ζωντανών Ελλήνων, από 15 πόλεις της Μακεδονίας και άλλες τόσες της νότιας Ελλάδος που διαδηλώνουν αύριο πιέζοντας τους πολιτικούς να μην υποκύψουν στην Κίρκη που μεταμόρφωσε τους συντρόφους του Οδυσσέα σε Γουρούνια.

Ο Δήμος Ναυπλιέων, διεκδικεί την καταγωγή του σπουδαίου Μακεδονομάχου Καπετάν Τέλου Άγρα, που θυσιάσθηκε για την απελευθέρωση και την Ένωση με την μητροπολητική Ελλάδα.

Ο Δήμος Ανατολικής Μάνης έχει την βαρειά κληρονομιά, να προέρχονται από αυτόν –κατ’ αναλογίαν στο πανελλήνιο- οι περισσότεροι εθελοντές Μακεδονομάχοι, περισσότεροι ακόμα και από τους Κρήτες.

Αυτοί οι δύο Δήμοι, με την σημερινή σύνθεση των Δημοτικών τους Συμβουλίων, δεν τίμησαν την ιστορία τους και τους προγόνους τους.

Δεν σχολιάζω τις αποφάσεις τους. Εκφράζω όμως την λύπη μου και φέρνω στο μυαλό μου ένα από τα κυρίαρχα συνθήματα των αγώνων της νεότητάς μου… ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!

(ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΛΟ ΑΓΡΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

http://greekworldhistory.blogspot.com/2013/06/1880-1907.html )