Και το όνομα αυτής “Βόρεια Μακεδονία”

80
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

γράφει η Θάλεια Μεταξά –ερευνήτρια αστρολογίας

Όχι πως δεν το περιμέναμε, όχι πως δεν το υποψιαζόμαστε, όχι πως δεν το φοβόμαστε. Άλλο όμως να το υποψιάζεσαι και άλλο να το βλέπεις να πραγματοποιείται. Ήταν όμως αναμενόμενο, φρούδες ήταν οι ελπίδες μας πως τελευταία στιγμή θα ερχόταν ο από μηχανής Θεός να ανατρέψει τα δεδομένα.

Το είχαμε γράψει και παλιότερα, η είσοδος του Ουρανού στον Ταύρο θα φέρει ανεπιθύμητες ανατροπές. Και ιδού, αποκτήσαμε Βόρεια Μακεδονία, λες και υπάρχει και Νότια. Ώρα 08.00 μ.μ της 12ης Ιουνίου, μάθαμε πως η Μακεδονία μας θα είναι Νότια, ενώ θα υπάρχει και κάποια Βόρεια, που παλιότερα λεγόταν ΠΓΔΜ, ΦΥΡΟΜ και ΒΑΡΔΑΡΙΑ.

Ο Ουρανός, ο πλανήτης των ξαφνικών αλλαγών, φέρνει απότομες αλλαγές και δυσάρεστες εκπλήξεις. Ειδικά όταν βρίσκεται σε γήινο ζώδιο, όπως είναι ο Ταύρος, τα φαινόμενα είναι ακόμα χειρότερα. Εξ άλλου, αυτή τη στιγμή, όλοι οι εξωκρόνιοι πλανήτες, Ποσειδώνας, Ουρανός και Πλούτων βρίσκονται σε θηλυκά ζώδια. Ο Ταύρος συνδέεται με τα γήινα και με την οικονομία. Θα υπάρξουν ξαφνικές και δυσάρεστες αλλαγές σε οικονομικά θέματα. Φαίνεται όμως ότι τα τεράστια οικονομικά προβλήματα δεν ξεσηκώνουν θύελλες διαμαρτυριών, ενώ τα εθνικά θέματα λειτουργούν σαν εφαλτήριο για απρόβλεπτα ξεσπάσματα θυμού. Μέχρι το τέλος του 2020 θα ζήσουμε την πιο τρελή και απρόβλεπτη περίοδο της ζωής μας.

Ο Ουρανός στον Ταύρο φέρνει αναστάτωση, αστάθειες, κοινωνικές εξεγέρσεις και διαδοχικές μεταβολές. Το ξεπούλημα της πατρίδας θα αποτελέσει την ιδανική αφορμή για να πραγματοποιήσει ο Ουρανός τα σχέδιά του. Η καθημερινότητά μας θα μεταβληθεί δραματικά, οι εκτιμήσεις για τις διάφορες αξίες θα αλλάξουν, δεν θα λείψουν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές.

Και ξαφνικά, γίναμε Νότιοι, και η Μακεδονία μας απέκτησε μια Βόρεια αδελφούλα. Χωρίς να ερωτηθεί κανείς, χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, όλα έγιναν με χαμόγελο, με θριαμβολογίες, με περηφάνια. Πρώτη φορά βλέπω την προδοσία να περηφανεύεται. Ήδη εδώ και μερικά χρόνια που ο Ουρανός βρισκόταν στο ζώδιο του Κριού, όλα αυτά προετοιμάζονταν υπόγεια. Όλοι οι σκληρότεροι ηγέτες, όπως βλέπουμε από την ιστορία του Ουρανού, προετοίμαζαν τις δυσάρεστες εκπλήξεις τους όταν ο Ουρανός βρισκόταν στον Κριό, και πραγματοποιούσαν τα όνειρά τους όταν ο Ουρανός περνούσε στον Ταύρο.

Και ιδού ο Κρόνος ο ανάδρομος θρονιασμένος στον 1ο οίκο, την ώρα του διαγγέλματος του πρωθυπουργού. Και στο Μεσουράνημα το ζώδιο της Παρθένου, στην τελευταία και αναιρετική του μοίρα. Στην ίδια αναιρετική τελευταία μοίρα των Διδύμων και ο κυβερνήτης του Μεσουρανήματος, ο Ερμής. Αν σκεφτούμε μάλιστα τις προηγούμενες όψεις των αργών πλανητών, θα καταλάβουμε πως θα πρέπει να περιμένουμε ριψοκίνδυνα ξεσπάσματα και βίαιες αλλαγές.

Βίαια ξεσπάσματα μας υπόσχεται και το αστέρι ALWAID Rastaban, που βρισκόταν θρονιασμένο στον ωροσκόπο, την ώρα που ο πρωθυπουργός ξεκινούσε το διάγγελμα. Ανήκει στον αστερισμό του Δράκου, εκείνου του Δράκου που φύλαγε τα μήλα των Εσπερίδων, ή εκείνου που εξόντωσε η Θεά Αθηνά στον πόλεμο ανάμεσα σε Τιτάνες και Ολύμπιους, ίσως ακόμα να είναι το φίδι Πύθων που εξόντωσε ο Απόλλων. Ένα είναι σίγουρο, το αστέρι αυτό φέρνει απώλεια περιουσίας, βίαιες διαθέσεις, εγκληματικές τάσεις, και ατυχήματα. Καθόλου ευνοϊκό για να ξεκινάει ένα πρωθυπουργικό διάγγελμα πολύ περισσότερο όταν η ανακοίνωση αφορά ξεπούλημα αξιών, ηθικής, και πατριωτισμού.