Είναι το gay pride προτεραιότητα;

279
Στη φωτογραφία διακρίνονται ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής Λευτέρης Αυγενάκης και ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου Κωνσταντίνος Ζούλας, μαζί με μέλη της «Police Action - Δράση Αστυνομικών για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου».

γράφει ο Δημήτρης Κρανιάς*

Ο προσανατολισμός και η κατεύθυνση που δίνει ένα κόμμα εξουσίας χαρακτηρίζει και τις προτεραιότητές του.

Προτεραιότητα της εποχής αποτελεί η ανατροπή του δημογραφικού χάσματος, που δημιουργήθηκε από τη μείωση του αριθμού των γεννήσεων σε σημείο που αυτές υπολείπονται του αριθμού των θανάτων σε ετήσια βάση. Προτεραιότητα είναι να μη φτάνουν ανύπαντρες μητέρες να σκοτώνουν η να εγκαταλείπουν τα μωρά τους.

Άλλο ο σεβασμός των ανθρώπινων δικαιωμάτων, η ελεύθερη επιλογή σεξουαλικού προσανατολισμού και άλλο η προτυποποίησή της ομοφυλοφιλίας. Πρότυπο παραμένει η οικογένεια, όσο και αν βάλλεται και υπονομεύεται ως θεσμός, όσο δύσκολη κι αν γίνεται η επιβίωσή της σε μια εποχή κοινωνικής και οικονομικής κρίσης. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν προστατεύονται από κανένα gay pride ειδικά όπως κάποιοι επιλέγουν να το προβάλλουν μέσα από προκλητικές και εκχυδαϊσμένες φωτογραφίες. Προστατεύονται από την παιδεία , την κατανόηση, το ειλικρινές ενδιαφέρον για τους ανθρώπους των οποίων τα δικαιώματα παραβιάζονται.

Η αντιπροσώπευση της Νέας Δημοκρατίας στο Gay Pride και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο με συμμετοχή του γραμματέα του κόμματος δίνει λάθος σήμα στην κοινωνία. Όπως επίσης λανθασμένο μήνυμα ήταν η θέση της υπεύθυνης του τομέα Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια η η αποχή θεσμικής αντιπροσώπευσης από συγκεντρώσεις με αθρόα και ουσιαστική λαϊκή συμμετοχή.

Είναι καιρός να διευκρινίζονται προτεραιότητες και στόχοι γιατί στη φύση και την πολιτική τα κενά καλύπτονται.

(αντιγραφή από ανάρτηση στο Facebook)

* Ο Δημήτρης Κρανιάς είναι

Αιρετό μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας