Διερευνάται η νομιμότητα αποφάσεων Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεων του Δήμου Ερμιονίδας

35
ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας .... ΔΕΞΙΑ: Ο ελεγχόμενος Πρόεδρος ΔΕΥΑΕΡ

Η κατακραυγή του κόσμου, η επέμβαση Ελεγκτικών Μηχανισμών και η ενασχόληση των Δικαστικών Αρχών, σχετικά με τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεων του Δήμου Ερμιονίδας, επέφεραν τελικά την εμφανή παρέμβαση του Δημάρχου κ. Δημήτρη Σφυρή. Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, με επιστολή του προς τους προέδρους και τα ΔΣ των Νομικών Προσώπων και Επιχειρήσεων, ζητά να ενημερωθεί εάν οι αποφάσεις των άνω συλλογικών οργάνων έχουνε εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου και εάν έχουν εκδοθεί πράξεις νομιμότητας επί των αποφάσεων των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων.

Τάσος Λάμπρου: Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

Ο Τάσος Λάμπρου, Δημοτικός Σύμβουλος, και επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας», σχολιάζοντας την καθυστερημένη αντίδραση του κ. Σφυρή σημειώνει:

«κ. Δήμαρχε

Πληροφορήθηκα ότι έχετε αποστείλει επιστολή προς τους προέδρους και τα ΔΣ των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεων και ζητάτε να σας ενημερώσουν σχετικά εάν οι αποφάσεις  των άνω συλλογικών οργάνων έχουνε εγκριθεί από την αποκεντρωμένη διοίκηση Πελοποννήσου, εάν έχουν εκδοθεί πράξη νομιμότητας επί των αποφάσεων των νομικών προσώπων και επιχειρήσεων

– Καλά έπρεπε να περάσουν τέσσερα χρόνια της παρούσης δημοτικής περιόδου για να προχωρήσετε σε συστάσεις σχετικά με την νομιμότητα των αποφάσεων των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεων

– Προσπαθώ να εντοπίσω την σκοπιμότητα της επιστολής σας, ποιες είναι οι δικές σας ευθύνες, και ποιες είναι οι ευθύνες των συνεργατών σας εάν δεν έχει τηρηθεί η νομιμότητα των διαδικασιών, κάτι που επανειλημμένα σας έχω επισημάνει κατά την άσκηση του αντιπολιτευτικού μου ελέγχου.

– Μήπως αφορά τις περιβόητες αποφάσεις του ΔΣ της ΔΕΥΑΕΡ με την «λαθεμένη» σύνθεση του συμβουλίου της, που μεταξύ τεσσάρων ονομάτων (μπερδεύονταν) γυναίκες και άνδρες, που εκδίδονται λάθος αποφάσεις, και προχωράτε στην έκδοση νέων, με ορθές επαναλήψεις και στο μεταξύ είχε εγκρίνει το ΔΣ πιστώσεις ύψους 200.000 ευρώ από τους πόρους που είχατε συγκεντρώσει από το «ζεστό χρήμα» των δημοτών μας.

– Ποια η αφορμή για την επιστολή σας; Απαιτείται να ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο και ειδικότερα εάν σχετίζεται με παρέμβαση της ελληνικής δικαιοσύνης και πιθανότατα μπορεί να έχουν επιπτώσεις στα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων και των επιχειρήσεων.

Κ. Δήμαρχε

Εκφράζετε μια παλαιά πολιτική νοοτροπία του χθες προσπαθείτε συνεχώς «κάτι»  να κρύψετε τόσο από τους δημότες όσο και από τους δημοτικούς συμβούλους. Αυτό είναι το μεγάλο σας λάθος και σας έχω επισημάνει ότι αργά ή γρήγορα όλα μαθαίνονται.

Αναμένω με ενδιαφέρον τις εξηγήσεις σας και δεσμεύομαι να επανέλθω για να ενημερώσουμε τους δημότες για τη εξέλιξη αυτής της υπόθεσης».