Δήμαρχε τώρα ελευθερώθηκες!

303
Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

«Δήμαρχε, τώρα ελευθερώθηκες»! Αυτή η φράση ειπώθηκε σαν απάντηση σε ερώτηση που έκανα, παρουσία του Δημάρχου ΄Αργους Μυκηνών, Δημήτρη Καμπόσου, από μια όμορφη τριαντάχρονη μητέρα.

Η συζήτηση έγινε νωρίς το απόγευμα της παρελθούσης Παρασκευής και αφού ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε αναγγείλει (με τόσο άθλιο τρόπο) την διαγραφή του Δημήτρη Καμπόσου από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Η ερώτηση που είχα κάνει δημοσίως, ήταν: «Τι σκέπτεσαι γι’ αυτό που έγινε»; Την απάντηση σας την είπα. Είχε όμως και συνέχεια. «Εμείς Δήμαρχε σε θέλουμε όπως σε γνωρίσαμε. Ελεύθερο και άφοβο. Να μας εκφράζεις και να είσαι το μεγάφωνο της σκέψης των απλών, των πολλών. Να είσαι όπως σε ζήσαμε στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος, που έκανες τον κόσμο να κλαίει και να παραληρεί όταν μας είπες «Ψηλά τις Σημαίες Έλληνες» και εμείς μαζί με τις σημαίες σηκώσαμε ψηλά και τις ψυχές μας φωνάζοντας …και ξαναφωνάζοντας «Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ»!

Τα είπε βουρκωμένη και η εκφορά του λόγου της ήταν σαν μια αγκαλιά προς έναν Ηγέτη.

 

«Δήμαρχε, τώρα ελευθερώθηκες»! Αυτό περίπου είπαν και χιλιάδες άλλοι, Αργείοι και μη, μέσα από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, με Like, σχόλια, κοινοποιήσεις και έκφραση απόψεων στους προσωπικούς τους τοίχους στο Facebook.

Αυτή την ένταση αποδοχής και συναισθημάτων δεν την έχει νιώσει ούτε στο ελάχιστο ο σημερινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Στο αποστειρωμένο πολιτικό περιβάλλον που ζει, η έννοιες της Λατρείας, της Πίστης και της Αφοσίωσης προς τον Ηγέτη, δεν υπάρχουν. ‘Άλλωστε ο ίδιος δεν είναι Ηγέτης, πρόεδρος εκλέχθηκε από μερικές δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, χάρις στην φιλότιμη προσπάθεια που έκανε ο έτερος διεκδικητής (Μεϊμαράκης) για να μην εκλεγεί ο ίδιος, και την μεθοδευμένη από εξωθεσμικούς παράγοντες στήριξή του από τον ακροδεξιό Άδωνη Γεωργιάδη.

Δεν μπόρεσε να αντέξει, το σύστημα, τις αλήθειες που έλεγε ο Καμπόσος. Ούτε βεβαίως να επιτρέψει την αποδόμηση του εκλεκτού των Τούρκων, των Εβραίων, των Σκοπιανών και των LGBT (είναι ένα αρκτικόλεξο που προέρχεται από τις λέξεις Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος και Τρανς). 

Ο κόσμος, όλοι αυτοί που υποφέρουν, αγωνίζονται, αγωνιούν και πιστεύουν στις αξίες της Πατρίδας, της Οικογένειας, της Θρησκείας, και αρνούνται την ποδηγέτηση από ανθρώπους τύπου Μπουτάρη ή Καρανίκα, αποδοκίμασε την «κομματικά άνομη» απόφαση Μητσοτάκη. Έδειξε και συνεχίζει να δείχνει, με χίλιους τρόπους, την αγάπη του προς τον Δήμαρχό του …. τον καθοδηγητή και υποστηρικτή των πιστεύω του.

Ο Καμπόσος, από την πλευρά του, δεν αντέδρασε εκρηκτικά, όπως κάποιοι θα περίμεναν. Ξέρει πολύ καλά πως το πεδίο της μάχης και τον χρόνο της μάχης το αποφασίζει ο στρατηγός που ξέρει να νικά στον πόλεμο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν άκουσε τις ψύχραιμες φωνές κάποιων εκ των συνεργατών του. Ούτε είχε την προσωπικότητα του πατέρα του που αγωνιζόταν για να κρατά κοντά του στελέχη σαν τον Δημήτρη Καμπόσο. Προτίμησε τον άλλο δρόμο. Τον δρόμο του Δένδια.

Με πολιτικούς όρους, ο Δημήτρης Καμπόσος βγείκε αναβαθμισμένος από την αυθαίρετη απόφαση του σημερινού προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.  Ανανέωσε, σε υπέρτατο βαθμό, την αγάπη και την εμπιστοσύνη του εκλογικού σώματος και είναι έτοιμος για να ανταποκριθεί στο επόμενο αναβαθμισμένο ρόλο που θα του ζητήσει ο κόσμος του Άργους …και όχι μόνον.