Γνωριμία με το Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα»

36

Πρόκειται για την καθιερωμένη πλέον κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση στην Ερμιονίδα, που γίνεται για 5η χρονιά, με διοργανωτή τον Θεατρικό Όμιλο Ερμιονίδας Θ.Ο.Ε., με την επιμέλεια και καθοδήγηση του εμπνευστή του, καθηγητή και κριτικού κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου. Εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και έχει ήδη λειτουργήσει σε τέσσερις περιόδους με μεγάλη επιτυχία. Έχοντας εξελιχθεί σε θεσμό, συγκεντρώνει επιλεγμένες αθηναϊκές παραστάσεις και τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού επαγγελματικού θεάτρου μέσα σε διάστημα ενός περίπου μήνα.

Το κοινό του Φεστιβάλ είναι οι μόνιμοι κάτοικοι της Ερμιονίδας και οι οικογένειές τους που τους επισκέπτονται για το καλοκαίρι, κάτοικοι του νομού Αργολίδας που επιζητούν το καλό θέατρο, πλήθος επισκεπτών και παραθεριστών από την Αθήνα και άλλα σημεία της Ελλάδας και Αθηναίοι που διαθέτουν εξοχικές κατοικίες στην περιοχή.

Το 5ο Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» θα ανοίξει στις 28 Ιουλίου με Συναυλία της Γιώτας Νέγκα και θα περιλαμβάνει έξι επιλεγμένες αθηναϊκές θεατρικές παραστάσεις, με τη συμμετοχή εκλεκτών ονομάτων του ελληνικού θεάτρου:

Nικολέττα Βλαβιανού, Κατερίνα Διδασκάλου, Ιωσήφ Ιωσηφίδης, Χρύσα Σπηλιώτη, Γεωργία Ζώη, Ιωάννα Γκαβάκου.

Θα προηγηθεί στις αρχές Ιουλίου (7,8,10/7), σε προφεστιβαλικό επίπεδο, η παρουσίαση της πρωτότυπης θεατρικής παραγωγής-performance του Θ.Ο.Ε. με τίτλο «Έρωτα Εσύ… Προαναγγέλλοντας τη Μήδεια».

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Δημήτρης Σίδερης, (Πρόεδρος ΘΟΕ).

Ο συντονισμός των καλλιτεχνικών σχημάτων γίνεται από τον  Τάσο Μπλάτζιο.

Σύμβουλος Επικοινωνίας είναι η Δανάη Σαλεπούλα.

Το Φεστιβάλ Θεάτρου «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» γίνεται

σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ερμιονίδας και  την  Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας