Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στον Αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης

69

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις στον Αρχαιολογικό χώρο της Ασίνης, με θέμα «Φτιάχνω το φυτολόγιό μου και μαθαίνω πως κατασκευάζονται τα αγγεία».

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν ξεναγήσεις και προγράμματα σε δημοτικά σχολεία, την Πέμπτη 7/6/2018 και την Παρασκευή 8/6/2018, ενώ το Σάββατο 9/6/2018 και την Κυριακή 10/6/2018 θα γίνουν ξεναγήσεις στους επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου.

Οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν στον αρχαιολογικό χώρο προσπαθώντας να αναγνωρίσουν είδη φυτών και θα συζητήσουν για τη διαχρονική σημασία τους, έχοντας ως πληροφοριακό υλικό καρτέλες που θα μοιραστούν από τους υπεύθυνους του προγράμματος.

Οι μαθητές θα μπορούν να δημιουργούν το δικό τους φυτολόγιο κόβοντας τμήμα φυτών που θα τοποθετούν σε καρτέλα που θα τους δοθεί, γράφοντας την ονομασία του φυτού και τις ιδιότητες του.

Στο χώρο θα υπάρχει κεραμικός τροχός με τον οποίο οι μαθητές θα μπορούν να μαθαίνουν πως κατασκευάζονται αγγεία. Στο τέλος της δράσης οι μαθητές θα σχεδιάζουν ήδη ψημένες μινιατούρες αγγείων τις οποίες κάθε τάξη παίρνει μαζί της σε ανάμνηση της επίσκεψης στον αρχαιολογικό χώρο.

Η Διευθύντρια της Εφορείας Άλκιστης Παπαδημητρίου αναφερόμενη στην δράση δήλωσε “Με τη δράση αυτή στοχεύουμε στη γνωριμία των μαθητών και των πολιτών με τον αρχαιολογικό χώρο, επισημαίνοντας τη διαχρονικότητά του, όπως καθορίστηκε από την ιδιαίτερη γεωγραφική του θέση, καθώς πρόκειται για έναν χώρο με μια μακρά πορεία στο χρόνο, από την Πρωτοελλαδική εποχή (3η χιλιετία π.Χ.) έως και το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αναγνωρίσουν και να αξιολογήσουν το φυσικό περιβάλλον του αρχαιολογικού χώρου”.

Οι «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» πραγματοποιούνται, για τρίτη χρονιά, σε συνεργασία με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση Αργολίδας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Ν. Κίου τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Τολού και τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού.

Τηλέφωνο επικοινωνίας για κάθε ενδιαφερόμενο:

2752.0.25063 και 2752.0.58101