Ο ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας ζητά την ψήφο των πολιτών σε «ένα νέο – υπό διαμόρφωση – πολιτικό και κοινωνικό συνασπισμό υπό τη σημαία των οικουμενικών αξιών του Διαφωτισμού»

159

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας που εκδόθηκε για να στηρίξει την απόφαση του Γιούρογκρουπ με την οποία αποκλείσθηκε κάθε ιδέα μείωσης του χρέους και απλώς δόθηκε παράταση αποπληρωμής με επιβολή των προβλεπομένων τόκων, είναι ενδεικτική των πολιτικών αντιλήψεων των στελεχών του κόμματος.

Αποφεύγοντας την κριτική επ’ αυτής (θα την κάνετε μόνοι σας αν έχετε το κουράγιο να διαβάσετε την ανακοίνωση), στεκόμαστε στην τελευταία παράγραφο. Στην αναγνώριση της αποτυχίας του ΣΥΡΙΖΑ και την προαναγγελία της προσπάθειας «συνεύρεσης» της υποταγμένης αριστεράς (στις δυνάμεις της παγκοσμιοποίησης), με πολιτικούς χώρους που αποδέχονται την κυριαρχία της πολιτικής ορθότητας και την παραμονή στην Ευρώπη της Γερμανικής κυριαρχίας.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

1. Η συμφωνία της 21ης Ιουνίου για το ελληνικό χρέος είναι μια ιστορική στιγμή για τη χώρα και την Ευρ. Ένωση. Αυτή η διαπίστωση είναι κοινός τόπος σε όλο το φάσμα των πιο σοβαρών ΜΜΕ της ηπείρου.

Όπως κοινή είναι η εκτίμηση ότι η συμφωνία είναι μια πρώτη υποχώρηση από την μέχρι τώρα άκαμπτη γερμανική γραμμή σ’ αυτό το θέμα.

Δεν είμαστε σήμερα στο 2015, στον ασφυκτικό κλοιό του νεοφιλελεύθερου δογματισμού στην Ευρώπη.

Στο συσχετισμό δυνάμεων είναι πλέον εμφανείς οι ρωγμές στις χώρες του Νότου ( Γαλλία, Ιταλία, κυβερνήσεις με στήριξη της Αριστεράς σε Πορτογαλία και Ισπανία).

Απ’ αυτή τη χαραμάδα πέρασε η συμφωνία της 21ης Ιουνίου.

2. Για την Ελλάδα, αυτή η εξέλιξη ανοίγει το δρόμο της εξόδου από την αποπνικτική μνημονιακή επιτροπεία, μια σκοτεινή εποχή που άφησε πίσω της μια τεράστια κοινωνική και ανθρώπινη καταστροφή.

Στο νέο πλαίσιο που διαγράφεται, η χώρα έχει πλέον ευρύτερο περιθώριο αυτονομίας στη χάραξη πολιτικών που στοχεύουν σε μια παραγωγική ανασυγκρότηση με κοινωνικό πρόσημο, ώστε να διορθωθούν οι κατάφωρες αδικίες που έπληξαν κυρίως τα χαμηλά και μεσαία στρώματα.

Σ’ αυτό το πεδίο θα κριθεί τελικά η διακυβέρνηση της Αριστεράς.

3. Βρισκόμαστε τώρα σ’ ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Μπροστά σ’ ένα οξύ πολιτικό δίλημμα.

Ποιόν θα εμπιστευτεί ο λαός να οδηγήσει τη χώρα στη νέα περίοδο που ανοίγεται σήμερα ;

Τις δυνάμεις της ολιγαρχίας, που είναι υπεύθυνες για τη κρίση, επωφελήθηκαν κραυγαλέα απ’ αυτήν, και τώρα ζητάνε τη παλινόρθωση του παλιού συστήματος εξουσίας του 2014, υπό τη σημαία της ακροδεξιάς εθνικοφροσύνης ;

Ή ένα νέο – υπό διαμόρφωση – πολιτικό και κοινωνικό συνασπισμό, που θα εκφράσει σ’ ένα συνεκτικό πρόγραμμα τις ανάγκες και προσδοκίες μιας πλειοψηφικής συμμαχίας των λαϊκών και μεσαίων στρωμάτων, υπό τη σημαία των οικουμενικών αξιών του Διαφωτισμού;

Η ΝΕ Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ»