Οι εκλείψεις του Ηλίου

53
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

γράφει η Θέκλα Μεταξά*

Και ενώ η Ελλάδα χορεύει στους ρυθμούς των συλλαλητηρίων, των καπνογόνων, των διαμαρτυριών και των παραιτήσεων, ο εκρηκτικός Ιούνιος βαδίζει ακάθεκτος προς το τέλος του, για να τον διαδεχτεί ένας Ιούλιος, που θα κάνει τον προηγούμενο μήνα να μοιάζει με παιδική χαρά.

Ιούλιος 2018, ο μήνας των εκλείψεων. Έκλειψη σημαίνει ότι «εκλείπουν» τα φώτα, άλλοτε της Σελήνης και άλλοτε του Ηλίου. Η έναρξη γίνεται στις 13 του μήνα με μια μερική Ηλιακή έκλειψη στο ζώδιο του Καρκίνου. Οι παλαιότεροι αστρολόγοι, από τα πολύ αρχαία χρόνια, έδιναν ιδιαίτερη σημασία στις εκλείψεις, τις μελετούσαν με μεγάλη προσοχή, και έκαναν τις προβλέψεις τους για τα γεγονότα που θα ακολουθούσαν, είτε αυτά αφορούσαν τις καιρικές συνθήκες, είτε τις εξελίξεις στους πολέμους, ακόμα και τις εξελίξεις στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα της χώρας. Το ίδιο κάνουμε κι εμείς, ακολουθώντας τις οδηγίες τους.

Η πρώτη έκλειψη του Ιουλίου, βρίσκει τον Ήλιο και τη Σελήνη στον 1ο οίκο του ζωδιακού κύκλου, που παραδοσιακά θεωρείται ότι ανήκει στο λαό. Συνεπώς, ότι καλό ή κακό θα φέρει αυτή η έκλειψη έχει να κάνει με το λαό μας. Πάνω στον Καρκίνο-νότιο ζώδιο και στο στοιχείο του νερού- προοιωνίζει ακραία καιρικά φαινόμενα, με πλημμύρες, καταστροφές στις καλλιέργειες, κακοτυχίες, φήμες για πόλεμο, αλλά και θάνατο διεφθαρμένων προσώπων.

Την ώρα της έκλειψης ανατέλλει ο αστέρας Σείριος, ο πιο διάσημος και λαμπερός αστέρας, στο κεφάλι του Μεγάλου Κυνός, της φύσης του Δία και του Άρη. Οι μελετητές της Ιλιάδας, είχαν συνδυάσει αυτό τον αστέρα με τον Αχιλλέα, που θεωρείται ο λαμπρότερος ήρωας του Τρωικού πολέμου.

Κοντά στη Σελήνη και τον Ήλιο, βρίσκουμε τον Αστέρα Κάστορα, του αστερισμού των Διδύμων, που στη μυθολογία μας συμβολίζει τον έναν από τους Διόσκουρους, παιδιά του Διός. Ως αστέρας ο Κάστωρ δεν είναι ευνοϊκός. Φέρνει αναστολές και ευαισθησίες, έλλειψη αυτοπεποίθησης, τύφλωση (κυριολεκτικά και μεταφορικά), τραυματισμούς στο πρόσωπο, πληγές, φυλακίσεις, σοβαρά ατυχήματα και πολλές απαγορεύσεις.

Η δεύτερη έκλειψη του Ιουλίου είναι Ολική Σελήνης, και θα συμβεί στις 27 του μήνα,  στον άξονα Υδροχόου – Λέοντα, με τη Σελήνη στον 11ο οίκο, και τον Ήλιο στον 5ο οίκο του ζωδιακού. Η Σελήνη θα βρίσκεται πολιορκημένη ανάμεσα στους δυσμενείς Άρη και Νότιο Δεσμό. Σ’ αυτό τον οίκο, αφορά τα οικονομικά θέματα της Κυβέρνησης. Φαίνεται πως το ξεπούλημα εδαφών δεν επιφέρει απαραίτητα οικονομικές ελαφρύνσεις από πλευράς δανειστών. Βόρειο και αέρινο ζώδιο ο Υδροχόος, προοιωνίζει καταστροφές κτιρίων, πείνα, επιδημίες, σεισμούς  και θρησκευτικές έριδες. Κοντά στην έκλειψη βρίσκεται ο αστέρας Oculus του αστερισμού του Αιγόκερου, ένα αστέρι που ευνοεί τα ακραία καιρικά φαινόμενα, με καταιγίδες και θύελλες.

Φαίνεται πως φέτος θα βιώσουμε ξεχωριστές εμπειρίες εν μέσω καλοκαιριού. Ο Ιούλιος των διακοπών, της παραλίας, της ανάπαυσης και της ξενοιασιάς θα περάσει σε δεύτερη μοίρα, εφ’ όσον τα γεγονότα θα μας αναγκάσουν να στρέψουμε την προσοχή μας σε άλλα θέματα.

Ο Σείριος, το αστέρι του Φθινοπώρου όπως το αποκαλούσε ο Όμηρος, θα αργήσει ακόμα να στείλει το φως του στην Ελλάδα. Ο Αχιλλέας – Σείριος δεν αφυπνίστηκε ακόμα, και περιμένει την ώρα που οι μικρές σπίθες θα ενωθούν σε μια μεγάλη φλόγα, για να ξαναπάρει τα θεϊκά του όπλα, και να αγωνιστεί για την πατρίδα του.

*η Θέκλα Μεταξά

είναι ερευνήτρια αστρολογίας