Θέκλα Μεταξά και Χάρης Τσετσέκος κατά την ώρα της εκδήλωσης

Μια ομιλία που άνοιξε παράθυρα στη σκέψη: «Αστρολογία και Ελληνική Μυθολογία»

Την Κυριακή 10 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ομιλία της ερευνήτρια αστρολογίας, Θέκλας Μεταξά, με θέμα «Αστρολογία και Ελληνική Μυθολογία», στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού «Μ. Αλέξανδρος», στο Άργος.

Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά ομιλιών που θα πραγματοποιήσει η κα Θέκλα Μεταξά, με θέματα που συνδέουν την Αστρολογία με τον Ελληνικό και Παγκόσμιο πολιτισμό.

Στην εκδήλωση προλόγισε ο κ. Χάρης Τσετσέκος, θεραπευτής φυσικής Ιατρικής, ο οποίος αναφέρθηκε στην επιστημονική απόδειξη της ύπαρξης και λειτουργίας της αστρολογίας από αρχαιοτάτων χρόνων, και στη χρησιμότητά της στην ανάπτυξη του Ελληνικού πολιτισμού.

Στη συνέχεια, η κα Μεταξά, αναφέρθηκε στα μυθολογικά γεγονότα που αντιστοιχούν στην αρχαία γνώση του σύμπαντος, και στη σύνδεση και ερμηνεία των μύθων μέσα από αστρονομικές και αστρολογικές παρατηρήσεις.

Η παρουσίαση του θέματος έγινε με προβολή διαφανειών.

Ακολούθησε συζήτηση και διάλογος με τους παρευρισκόμενους. Στην ομιλία παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος, και  μέλη του Δημοτικού συμβουλίου.

Σχολιάστε ελεύθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

x

ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ;

Στήριξη στην εργαζόμενη μητέρα με σύσταση Βρεφικού Τμήματος στη Νέα Κίο και εκσυγχρονισμό του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)

Εργασίες ανακαίνισης, δημιουργίας νέων χώρων και εκσυγχρονισμού πραγματοποιήθηκαν στις δομές Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) ...