Ημερίδα για την εφαρμογή πολιτικών ενεργειακής απόδοσης στους Δήμους. Μεταξύ των ομιλητών και ο Δημ. Κωστούρος

96
Δημήτρης Κωστούρος

Με θέμα «Τα προβλήματα των Δήμων στην προσπάθεια εφαρμογής πολιτικών Εξοικονόμησης Ενέργειας», θα μιλήσει ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, σε Ημερίδα του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), αύριο Τετάρτη, 6 Ιουνίου 2018 (17:00 – 20:00), στο Βουλευτικό του Ναυπλίου.

Θέμα της Ημερίδας, η οποία πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Ναυπλιέων είναι «Υποστήριξη των Δήμων για την εφαρμογή πολιτικών ενεργειακής απόδοσης».

Η εκδήλωση εντάσσεται στην πανευρωπαϊκή καμπάνια «Η Ευρώπη στην περιοχή μου – Europe in My Region 2018″ που πραγματοποιείται την τρέχουσα περίοδο σε χώρες της Ευρώπης και έχει στόχο οι πολίτες να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα για τα συγχρηματοδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα που υλοποιούνται στην περιοχή τους.

Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν εκπρόσωποι Δήμων, επιμελητηρίων, παραγωγικών φορέων, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, πολίτες του νομού, κα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα της Ημερίδας, οι υπόλοιποι ομιλητές (και τα θέματα που θα αναπτύξουν, είναι:

*«Υποστήριξη Δήμων στο πλαίσιο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων από το ΚΑΠΕ για την βέλτιστη εκπόνηση και υλοποίηση σχεδίων ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων τους. Ομιλητής: Μάρκος Δαμασιώτης, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, ΚΑΠΕ

*«Το εργαλεία του έργου Publenef». Ομιλήτρια: Κική Παπαδοπούλου, Προϊστάμενη Τμήματος Διάδοσης Εφαρμογών ΑΠΕ & ΕΞΕ, ΚΑΠΕ

*«Η συμβολή του ΚΑΠΕ στην υλοποίηση έργων βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη». Ομιλητής: Γιώργος Καναβάκης, Προϊστάμενος Τμήματος Βιομηχανίας & Μετρήσεων ΕΞΕ, ΚΑΠΕ.

*«Ενδυναμώνοντας τις Δημοτικές Αρχές στην ανάπτυξη ολοκληρωμένων στρατηγικών για τη βιώσιμη ενέργεια». Ομιλήτρια: Έφη Κορμά, ΠροϊσταμένηΤμήματος Ανάπτυξης Αγοράς – Marketing, ΚΑΠΕ

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι ελεύθερη και στο τέλος των ομιλιών θα μπορούν να υποβληθούν ερωτήσεις και να διεξαχθεί  συζήτηση.