Οι αρχαιολογικοί χώροι της Αργολίδας σε πλήρη εγκατάλειψη από το Υπουργείο

63

Άθλιες και ακαθάριστες τουαλέτες, βρώμικοι χώροι πρόσβασης, κίνδυνο καταστροφών από καθυστερήσεις των έργων συντήρησης, είναι η κατάσταση που είδε με τα μάτια του ο βουλευτής Αργολίδας και τ. υφυπουργός Πολιτισμού Γιάννης Ανδριανός, σε επιτόπια επίσκεψη που έκανε σε αρχαιολογικούς χώρους του Παλαμηδίου, της Επιδαύρου και των Μυκηνών.

Ο Γιάννης Ανδριανός, που έκανε την επιθεώρηση αυτή μετά από πρόσκληση των εργαζομένων και παράπονα επισκεπτών, διαπίστωσε ακόμη βαριές αμέλειες σε θέματα απώλειας εσόδων, καθώς τα πωλητήρια παραμένουν κλειστά και τα ακυρωτικά μηχανήματα των εισιτηρίων δεν λειτουργούν.

Σε δήλωσή του, μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων και της συνεργασίας του με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας κ. Άλκηστη Παπαδημητρίου, ο τ. υπουργός δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Παρά την ευσυνειδησία και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες της προϊσταμένης και των στελεχών της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αργολίδας καθώς και των εργαζομένων στους αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας τα κενά και τα λειτουργικά προβλήματα στους χώρους αυτούς είναι μεγάλα και σημαντικά και δημιουργούν μια εικόνα που δεν αρμόζει στο ειδικό πολιτιστικό βάρος και την ιστορία της Ελλάδας και της Αργολίδας, αυτού του μοναδικού αρχαιολογικού πάρκου παγκόσμιας κληρονομιάς».

Τους αρχαιολογικούς χώρους της Αργολίδας, επισκέπτονται καθημερινά περισσότεροι από 4.000 τουρίστες οι οποίοι καταβάλλουν εισιτήριο 12 ευρώ έκαστος. Τα ετήσια έσοδα του Υπουργείου Πολιτισμού από τα μνημεία της Αργολίδας ξεπερνούν τα 15.000.000 ευρώ ετησίως.