ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: Κοινή η ευθύνη Πνευματικού, Σταυρέλη και Χασικίδη για την αποτυχία στη Δημοτική Αγορά

94
Βασίλης Νανόπουλος

Δεν έκρυψε λόγια, ο συνήθως ήπιος Βασίλης Νανόπουλος, αναφερόμενος στην αποτυχημένη προσπάθεια ανεύρεσης επενδυτή για την αξιοποίηση της Δημοτικής Αγοράς Κορίνθου. “Η αδιέξοδη πολιτική του κ. Πνευματικού οδήγησε σε ναυάγιο” είπε. Προχώρησε όμως περισσότερο και ανοίγοντας το φάσμα της αντιπολιτευτικής του πολιτικής τόνισε “η τακτική του για τη Δημοτική Αγορά είχε στηριχθεί αναφανδόν τόσο από τον κ. Σταυρέλη, όσο και από τον κ. Χασικίδη“.

Υπενθύμισε την λύση που είχε προτείνει η “Συμμαχία Πολιτών” και τα ντοκουμέντα που παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο, τα οποία δικαιώνουν τις προτάσεις της παράταξής του.

Ολόκληρη η δήλωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης δημοσιεύεται κατωτέρω:

“Η αδιέξοδη πολιτική του κ. Πνευματικού και της πλειοψηφίας, καθότι η τακτική του για τη Δημοτική Αγορά είχε στηριχθεί αναφανδόν τόσο από τον κ. Σταυρέλη, όσο και από τον κ. Χασικίδη, οδήγησε σε ναυάγιο ένα ακόμα πολύ σοβαρό θέμα για το Δήμο και τους πολίτες του.

Μετά από την πολυετή εγκατάλειψη της Δημοτικής Αγοράς και τις παλινωδίες του κ. Πνευματικού, η επιλογή του να προβεί σε διαγωνισμό εκμίσθωσης της Αγοράς σε ένα ιδιώτη για 25 χρόνια, κατέληξε άκαρπη και άγονη. Την ημέρα του διαγωνισμού, 8.5.18, δεν παρουσιάστηκε κανένας επενδυτής και ο διαγωνισμός κηρύχθηκε άγονος.

 

Η “Συμμαχία Πολιτών” είχε παρουσιάσει συγκεκριμένη πρόταση για το θέμα, υποστηρίζοντας ότι ο Δήμος θα έπρεπε να κάνει τις απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης στη Δημοτική Αγορά και στη συνέχεια να προχωρήσει σε εκμίσθωση των καταστημάτων.

Η “Συμμαχία Πολιτών” με υπεύθυνη πολιτική προσκόμισε και κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο έξι ενυπόγραφες δηλώσεις ενδιαφέροντος από επαγγελματίες με το τίμημα που επεδίωκε ο Δήμος Κορινθίων, σε περίπτωση που αναλάμβανε ο ίδιος τις εργασίες στη Δημοτική Αγορά.

Δεν θέλουμε καν να διανοηθούμε ότι θα επαναληφθεί ο διαγωνισμός εκμίσθωσης με χαμηλότερο τίμημα.

Σε κάθε περίπτωση, το κέντρο της πόλης δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι ερημωμένο ως αποτέλεσμα των αδιέξοδων επιλογών του κ. Πνευματικού.

Έστω και τώρα, προτείνουμε να υιοθετηθεί άμεσα η πρόταση της “Συμμαχίας Πολιτών” για να αποκτήσει ζωή  ένα σημαντικό τμήμα στο κέντρο της πόλης της Κορίνθου και να γίνει πόλος έλξης για τους πολίτες και τους επισκέπτες της Κορίνθου”.