ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΣ: «Εννέα θέματα που απασχολούν το Δήμο Κορινθίων αλλά δεν απασχολούν την Δημοτική Αρχή»

37
Βασίλης Νανόπουλος: Επικεφαλής "Συμμαχίας Πολιτών"

 «Η Δημοτική Αρχή Πνευματικού και η πλειοψηφία των συμβούλων που είχαν εκλεγεί υπό την σημαία του, αλλά στην συνέχεια διαχώρισαν την θέση τους από αυτόν, εξακολουθούν να μην ασχολούνται με τα πραγματικά προβλήματα του Δήμου, και περιορίζονται σε προσωπικές κοκορομαχίες». Αυτή είναι η ουσία των δηλώσεων του επικεφαλής της “Συμμαχίας Πολιτών” και της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Κορινθίων, Βασίλη Νανόπουλου.

Πιο αναλυτικά, οι δηλώσεις του επικεφαλής της “Συμμαχίας Πολιτών” :

«Χωρίς ο Δήμος Κορινθίων να βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, η βελτίωση των υπηρεσιών προς τους πολίτες φαίνεται πως έχει μπει σε δεύτερη μοίρα.

Η τρέχουσα πλειοψηφία που εκ των πραγμάτων συγκροτείται και από τους αποχωρήσαντες συνεργάτες του κ. Πνευματικού, συνεργάτες που έως σήμερα είχαν ενιαία πολιτική και δεν είχαν προηγουμένως διαφοροποιηθεί σχεδόν σε τίποτα, αδυνατεί να φέρει εις πέρας το ρόλο που έχει αναλάβει.

Έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες, θέματα όπως:

* η προετοιμασία της καλοκαιρινής περιόδου,

* η καθαριότητα, η συλλογή των απορριμμάτων,

* η καταπολέμηση των κουνουπιών ενόψει του καλοκαιριού,

* τα σοβαρά ζητήματα που έχουν προκύψει με τις τσούχτρες,

* η πρόσβαση στις παραλίες και η προετοιμασία τους,

* οι εντάξεις σε προγράμματα,

* η αντιμετώπιση των οδικών προβλημάτων με τις λακκούβες,

* οι πολιτιστικές προετοιμασίες,

* η τουριστική πολιτική

Αντιθέτως, η πλειοψηφία έχει μπει σε μια ιδιότυπη προεκλογική περίοδο και μια συζήτηση που αφορά κυρίως στα εσωτερικά της, αδιαφορώντας πλήρως για την καθημερινότητα των πολιτών και την πρόοδο του τόπου».

 

Βασίλης Νανόπουλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, διατυπώνοντας τη σταθερή του θέση υπέρ της ενισχυμένης αναλογικής ως πιο αποτελεσματική για τη λειτουργία του δήμου, τόνισε όμως ότι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα ως Δήμαρχος να υπηρετήσει και την προτεινόμενη έκδοση της απλής αναλογικής όπως συζητείται αυτή την ώρα για το νέο νομοσχέδιο.

Όπως υπογράμμισε ο Βασίλης Νανόπουλος, «έτσι και αλλιώς και τώρα ο κάθε υποψήφιος Δήμαρχος οφείλει να απευθύνεται πέραν των στενών κομματικών ακροατηρίων γιατί τα ποσοστά που απαιτούνται για την εκλογή ξεπερνούν εκείνα των κομμάτων στις Εθνικές εκλογές. Η “Συμμαχία Πολιτών” και στις εκλογές του 2014 περιελάμβανε πρόσωπα από όλους τους κομματικούς χώρους, συγκεντρώνοντας ποσοστό 49,98%. Αυτό το ποσοστό προφανώς και δεν μπορεί να προέρχεται από έναν και μόνο κομματικό χώρο. Αντιστοίχως, και το 2019 η “Συμμαχία Πολιτών” θα κινηθεί με υπερκομματικά κριτήρια, χωρίς μονοσήμαντη κομματική αναφορά, περιλαμβάνοντας στο συνδυασμό της πρόσωπα από όλους τους κομματικούς χώρους και κυρίως ικανά να προσφέρουν στο δήμο και τους πολίτες».