Μια μοναδική έκθεση έργων τέχνης, προσβάσιμη σε άτομα με προβλήματα Όρασης, Ακοής ή Κίνησης στη Gallery “Δίανθος”

179
Ανάπλαση του προσώπου της Μύρτιδος

Αύριο Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018 στις 20:00, εγκαινιάζεται στη Gallery «Δίανθος» του Ξενοδοχείου Lotus Center Hotel, Ερμού 95 Μοναστηράκι, η έκθεση με τον τίτλο «Το χαμόγελο της Μύρτιδος ως πολιτιστικό χαρακτηριστικό».

Η νεαρή Αθηναία του 5ου αιώνα π.Χ. απευθύνει μήνυμα στον κόσμο μέσω των αρχηγών 26 κρατών του ΟΗΕ, οι οποίοι θα το μεταφέρουν ως τα πέρατα της Υφηλίου.

Στην έκθεση θα εκτίθενται επιλεγμένα έργα από την Πινακοθήκη της Μύρτιδος καθώς και έργα νέων καλλιτεχνών, που τα προσέφεραν αφιλοκερδώς.

Η έκθεση στην πινακοθήκη της Gallery “Δίανθος” θα είναι προσβάσιμη, καθ’ όλη τη διάρκειά της, και για Ανθρώπους με Ειδικές Ανάγκες, όπως ακριβώς και η περιοδική έκθεση της Μύρτιδας.

Ειδικότερα, για τους Ανθρώπους με προβλήματα όρασης θα διατίθεται φυλλάδιο στο σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών (braille), απτική αποτύπωση ενός ζωγραφικού πίνακα, ενώ θα μπορούν να αγγίξουν ελεύθερα τα γλυπτά έργα της έκθεσης αναγνωρίζοντας τα υλικά, τα χρώματα με την αφή.

Για τους Ανθρώπους με προβλήματα ακοής, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει παράλληλη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, θα αναπαράγεται σχετικό μαγνητοσκοπημένο ενημερωτικό υλικό στη νοηματική γλώσσα.

Ο χώρος θα είναι προσβάσιμος και για χρήστες αναπηρικού αμαξιδίου.

Μετά τα εγκαίνια η κα Λίνα Γερακίνη και ο κ. Μανώλης Παπαγρηγοράκης σας περιμένουν στο Roof Garden του Ξενοδοχείου Lotus Center Hotel, για ένα κοκτέιλ, με θέα την Ακρόπολη.

Με πληροφορίες από Τάκη Αλεξανδράκη ΕΔΩ