ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Το Ναύπλιον έγινε διεθνής πρωτεύουσα πολυτελών θαλαμηγών»

81

Το άρθρο της Μαργαρίτας Πουρνάρα στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, της 3ης Μαΐου 2018 (ΕΔΩ), δίνει την εικόνα μιας νέας πραγματικότητας (για το Ναύπλιον), στον χώρο του Τουρισμού. Μιας πραγματικότητας που διαμορφώθηκε με την νέα Λιμενική πολιτική, που υπήρξε έμπνευση, σχεδιασμός και υλοποίηση της Δημοτικής Αρχής του Δημήτρη Κωστούρου. Ενός σχεδιασμού που υπηρετήθηκε επί 5ετία με συνέπεια, έχοντας ως πολύτιμα στηρίγματα το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο (Πρόεδρος, Αυγουστόπουλος Σταύρος) και το Λιμεναρχείο Ναυπλίου (Λιμενάρχης, Σπύρος Μαρίνος).

Όπως χαρακτηριστικά γράφει η δημοσιογράφος της Καθημερινής στον τίτλο του δημοσιεύματος, «Το Ναύπλιον έγινε διεθνής πρωτεύουσα πολυτελών θαλαμηγών».

Η πραγματικότητα αυτή, αποτέλεσμα ενός σχεδιασμού στον οποίο επενδύθηκαν αναλογικά πολύ λίγα κεφάλαια, που είχαν ως στόχο επιλεγμένες ομάδες αναφοράς με ανθρώπους τους οποίους δεν άγγιξε η κρίση, τους έχοντες και κατέχοντες, εντός και εκτός Ελλάδος. Τα μόλις 60.000 ευρώ, που κόστισε το 5ο Mediterranean Yacht Show, είχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα στην αύξηση επισκεψιμότητας τουριστών υψηλών εισοδηματικών δυνατοτήτων.

Την απάντηση σε όλους τους «κατ’ επιλογήν αντιπολιτευόμενους», που διατείνονται πως είναι χαμένα λεφτά, δίνει η ίδια η πραγματικότητα καταγεγραμμένη στα βιβλία αφίξεων του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, όπου αναφέρεται ότι το καλοκαίρι 2013, έγιναν 250 προσεγγίσεις θαλαμηγών, ενώ το 2016 έφτασαν τις 1.250».

Και το πιο έξυπνο ήταν πως, η διαδικασία ανεύρεσης και προσέγγισης των ανθρώπων που θα διαφημίσουν το Ναύπλιον και τα πλεονεκτήματα που παρέχει στον κόσμο που προτιμά την ακριβή κρουαζιέρα για να απολαύσει με συνθήκες άνεσης και ασφάλειας τα μέρη που θα επισκεφθεί, δεν απασχόλησε το μηχανισμό του Δήμου, αλλά υλοποιήθηκε με ένα εντυπωσιακό επικοινωνιακό τρόπο, από τους οργανωτές της Έκθεσης.