“Η επιστροφή του Αλέξανδρου” Μια ξεχωριστή Μουσική Θεματική Παράσταση, την Κυριακή στο Άργος

140

Μια ξεχωριστή Μουσική Θεματική Παράσταση, με τίτλο “Η επιστροφή του Αλέξανδρου” θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παραστούν την Κυριακή 6 Μαΐου (Ώρα έναρξης 19.30) στην Αίθουσα Τέχνης “Μέγας Αλέξανδρος”, στο Άργος.

Ομιλητές θα είναι ο γνωστός κοινωνιολόγος, λαογράφος, συγγραφέας και δημοσιογράφος, Γιώργος Λεκάκης και η Αρχαιολόγος Λιάνα Σουλβατζή, γνωστή από τις ανασκαφές της στην όαση Σίβα, τα ευρήματα των οποίων πιθανολογούν τον εντοπισμό του Χώρου ταφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η Μουσική – Ενορχήστρωση (σε παγκόσμια εκτέλεση) είναι του γνωστού Συνθέτη – Ενορχηστρωτή Χάρη Χαλκίτη.

Θα ερμηνεύουν οι:
* Κωνσταντίνα

*Αναστασία Δημητρίου-Νίνου

* Σοφία Κουτσούφη

* Θάνος Ζήσης και

* Νικήτας Γκριτζάλης.

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ο Γιώργος Λεκάκης είναι μέλος του ΔΣ της Εταιρείας Μελέτης Αρχαίας Ελληνικής Μυθολογίας (ΕΜΑΕΜ), του ΔΣ της Επιτροπής Ενημερώσεως επί των Εθνικών Θεμάτων (ΕΕΕΘ) και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδικήσεως των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Είναι επίσης στιχουργός, θεατρικός συγγραφέας και έχει κυκλοφορήσει τρεις ποιητικές συλλογές.

Η Λιάνα Σουβαλτζή, είναι διακεκριμένη Αρχαιολόγος και Συγγραφέας, γνωστή από τις ανασκαφές της στην όαση Σίβα, τα ευρήματα των οποίων πιθανολογούν τον εντοπισμό του χώρου ταφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι ανασκαφές διεκόπησαν, όπως η ίδια έχει καταγγείλει χωρίς ποτέ να την διαψεύσουν, μετά από παρέμβαση του Κώστα Σημίτη στην κυβέρνηση της Αιγύπτου, η οποία και ανακάλεσε την άδεια ανασκαφών που της είχε χορηγήσει.

Ο Χάρης Χαλκίτης, διαθέτει πλήθος περγαμηνών ως συνθέτης, ενορχηστρωτής και τραγουδιστής. Το 1976 κερδίζει το πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ ROSE D’OR της Γαλλίας. Το 1986 συνεργάζεται με το Σταμάτη Κραουνάκη. Συμμετείχε στους Aphrodite’s Child το συγκρότημα που είχαν φτιάξει μαζί με τον Βαγγέλη Παπαθανασίου, τον Ντέμη Ρούσσο και τον Λουκά Σιδερά και είχε παγκόσμια απήχηση.

Έχει συνεργαστεί με όλους τους μεγάλους δημιουργούς και ερμηνευτές στην Ελλάδα (Φίλιππος Νικολάου, Ζανέτ Καπούγια, Πωλίνα, Δάκης, Μαντώ, Έφη Σαρρή, Ευριυδίκη, κ.α.