Η βενζίνη τραβάει την ανηφόρα, αλλά…

42
"Μπλακ Χιούμορ"!!!

Έγραφα την προηγούμενη εβδομάδα* για τις τιμές του πετρελαίου που έχουν πάρει την ανηφόρα. Τόνιζα ότι «Η εποχή της φτηνής βενζίνης, για μια ολόκληρη πενταετία, που ουσιαστικά έσωσε την Ελλάδα από την απόλυτη οικονομική καταστροφή, πέρασε. Οι τιμές των 30, 40 και 50 δολαρίων το βαρέλι ανήκουν στο παρελθόν. Ήδη οι αγορές βρίσκονται στα 60 και οι γνώστες μιλούν για άνοδο στα 70 έως 80 δολάρια το βαρέλι, εντός του 2018».

Ανέφερα μάλιστα ότι «Το 1,40 ευρώ ανά λίτρο αμόλυβδης του 2017, έχει σταθεροποιηθεί πια στο 1,54 ευρώ και όλα δείχνουν πως από το καλοκαίρι θα γίνει 1,65 ευρώ με τάση προς το 1,75 ευρώ. Μια τάση που από το 2019 θα φλερτάρει στο 1,95 ευρώ».

Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν τα υπολόγισα σωστά. Οι εξελίξεις έτρεξαν πιο γρήγορα. Οι τιμές του πετρελαίου, διεθνώς, άγγιξαν ήδη τα 75 ευρώ το βαρέλι και στα πρατήρια καυσίμων ξεπέρασαν τα 1,60 το λίτρο η αμόλυβδη. Και βέβαια αν αυτό (όπως προβλέπεται) συνεχισθεί, τότε ας ετοιμαζόμαστε για 1,90 το λίτρο, μέσα στο καλοκαίρι.

Με ότι αυτό σημαίνει για τις μεταφορές, τις τιμές των τροφίμων, το ρεύμα και το αέριο. Και βέβαια, όσο θα αυξάνουν οι τιμές του καταναλωτή, τόσο «θα οικονομάει το κράτος λόγος γραμμικής αύξησης του εισπραττόμενου ΦΠΑ» ενώ συγχρόνως θα μειώνεται η αγοραστική δυνατότητα των πολιτών.

Το θέμα, ξέφυγε των ορίων της οικονομίας και έγινε πλέον σαφώς πολιτικό αλλά δυστυχώς «κανένας από τους πολιτικούς δεν μελετά κάποια αντίμετρα προσαρμογής», όπως είχα αναφέρει.

Δεν θέλω να γίνω μάντης κακών αλλά ο επίλογος του άρθρου μου όπου έγραφα πως «η περίοδος του αποπληθωρισμού έφτασε στο τέλος της και τώρα, ο πληθωρισμός που θα μας συντροφεύει από το 2019 και μετά, θα είναι το βαμπίρ που θα διαδεχτεί την άθλια κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ».

Υπάρχει κάποιος βουλευτής που να μας εξηγήσει πως προτίθενται να αντιδράσουν τα κόμματα που ασκούν ή που διεκδικούν να ασκήσουν την εξουσία επί των Ελλήνων;

Π.Ι.Δ.

*Το άρθρο για την εξέλιξη των τιμών του πετρελαίου ΕΔΩ