Η απάτη με τις παράνομες χρεώσεις μέσω των κινητών σας τηλεφώνων και η εταιρεία DIMOCO EUROPE

9188

Η μία εταιρεία ονομάζεται DIMOCO EUROPE και τα θύματα της απάτης είσαστε εσείς. Η μέθοδός τους είναι απλή. Πρώτα σας στέλνουν από τον πενταψήφιο αριθμό 54009 ή τον 54578, ένα μήνυμα στο κινητό σας με το οποίο σας ενημερώνουν ότι ο κωδικός σας για την συνδρομητική υπηρεσία ΜΟΒΖΙΙ είναι ο τάδε.

Με άλλο μήνυμα σας λένε πως το κόστος είναι για έως 12 SMS/ΕΒΔ=6.24/ΕΒΔ +ΤΥΧΟΝ ΤΕΛΗ ΚΙΝΗΤΗΣ (περίπου 8 ευρώ) ΔΙΑΓΡ.PRIZE STOP ΣΕ 5444 .

Εάν δεν δώσετε σημασία θεωρώντας προς είναι μια προσφορά, στον επόμενο λογαριασμό θα βρείτε χρέωση από 6 έως 16 ευρώ έστω και αν δεν έχετε εγγραφεί και χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες τους.

Πολλοί που δεν ελέγχουν τους λογαριασμούς τους πέφτουν θύματα και οι απατεώνες εισπράττουν, μέσω του παρόχου σας, τα ποσά που σας χρεώνουν.

Για να προστατευθείτε, πρέπει να ζητήσετε από τον πάροχό σας να παρεμποδίζει την είσοδο των πενταψήφιων που έχουν χρέωση, και να μην ανοίγετε τα SMS των άλλων πενταψήφιων ή αν τα ανοίξετε να μην απαντήσετε.

Η εταιρεία της απάτης έχει τηλέφωνο επικοινωνίας 210.3009942 αλλά όταν τηλεφωνήσετε “σας βγάζουν τρελλό” λέγοντας πως ζητήσατε τις υπηρεσίες τους με διάφορους τρόπους. Ακόμα και αν τους βάλετε τις φωνές, συνήθως, σας χρεώνουν τα πρώτα 12 έως 16 ευρώ.

Η άλλη εταιρεία σας στέλνει συγχαρητήρια για την εγγραφή σας (που όμως δεν έχετε κάνει) και αφού σας αναφέρει τη χρέωση σας λέει ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΜΕ ΣΤΟΠ στο 54850 ή στο 19030 και σας δίνουν σαν τηλέφωνο εξυπηρέτησης το 2117800019 VEOO

Επομένως… Ελέγχουμε τις χρεώσεις μας και τους παίρνουμε στο κυνήγι.

Μέχρι σήμερα, εξ όσων γνωρίζω, κανένας Εισαγγελέας δεν έχει επέμβει αυτεπαγγέλτως θεωρώντας πως πρέπει να υπάρξει μήνυση εκ μέρους εξαπατηθέντος.