ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Ο Τάσος Τόκας αμφισβητεί την πρωτοκαθεδρία Σφυρή, Γεωργόπουλου και Λάμπρου. Προαναγγέλλει συνεργασίες για «Μέτωπο κατά της συντήρησης»

110
Γεωργόπουλος, Τόκας και Λάμπρου.

Αξιοποιώντας την δημόσια απάντησή του προς τον Δήμαρχο Δημήτρη Σφυρή, για το θέμα του “Καλλικράτη”, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Ερμιονίδας Τάσος Τόκας, επιβεβαίωσε διεργασίες που γίνονται με στόχο την εκλογική νίκη των αυτοαποκαλούμενων Προοδευτικών, στις Δημοτικές εκλογές του 2019.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ΝΕΔΥΠΕΡ, χρησιμοποιώντας φράσεις κλειδιά, δημοσιοποίησε προθέσεις προετοιμάζοντας το εκλογικό σώμα ότι «στο  μέλλον θα εκδηλωθούν συνεργατικές κινήσεις και συγκλίσεις στο χώρο της  αυτοδιοίκησης».

Θέτει θέμα επικεφαλής μια μελλοντικής κίνησης αμφισβητώντας δημοσίως την πρωτοκαθεδρία των Δημήτρη Σφυρή, Γιάννη Γεωργόπουλου και Τάσου Λάμπρου με την ξεκάθαρη φράση «η αυτοδιοίκηση δεν είναι υποχρεωμένη να συναθροίζεται πίσω από πρόσωπα του χθες».

Οριοθετεί τον πολιτικό χώρο άντλησης «αυτοδιοικητικής εξουσιοδότησης» επαναφέροντας την αριστερή φρασεολογία και καταλήγοντας ότι «Το ζητούμενο είναι η δημιουργία  προοδευτικών συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο, για την συγκρότηση ενός ισχυρού αυτοδιοικητικού πόλου με μέτωπο τον συντηρητισμό και με στόχο την ενίσχυση της δημοκρατίας».

Το σχετικό ενδιαφέρον τμήμα της απάντησης Τόκα προς Σφυρή αναφέρει:

 «Όμως ποιον φοβίζει ένας ανοικτός διάλογος με την κοινωνία;

Μήπως αυτούς που ανησυχούν γιατί στο μέλλον θα εκδηλωθούν συνεργατικές κινήσεις και συγκλίσεις στο χώρο της  αυτοδιοίκησης, πράγμα που θα δυσχεράνει τη χειραγώγησή της από το  κατεστημένο.

Ή μήπως αυτούς που τρομάζουν στο ενδεχόμενο να καταλάβουν επιτέλους οι δημότες ότι η αυτοδιοίκηση δεν είναι υποχρεωμένη να συναθροίζεται πίσω από πρόσωπα του χθες.

Oι αιρετοί της Αυτοδιοίκησης,  πρέπει να μάθουν να συνεργάζονται, δίνοντας το θετικό παράδειγμα σε μια κοινωνία που, αν μη τι άλλο, της λείπει η αντίληψη της συνεργασίας.

Το ζητούμενο είναι η δημιουργία  προοδευτικών συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο, για την συγκρότηση ενός ισχυρού αυτοδιοικητικού πόλου  με μέτωπο τον συντηρητισμό και με στόχο την ενίσχυση της δημοκρατίας».

Ολόκληρη η ανακοίνωση Τόκα ΕΔΩ