ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Η ανικανότητα του Δημάρχου ξαναφέρνει τα σκουπίδια στους δρόμους

88
Θα ξαναγυρίσουμε στις εικόνες του 2014;

‘Όπως αποδεικνύεται, τελικά, τα σκουπίδια έφυγαν από τους δρόμους και ο Δήμος γύρισε σε μια κανονικότητα χάρις και μόνον στην ανοχή των Δημοτικών Παρατάξεων της αντιπολίτευσης . Όλων των παρατάξεων, που έπραξαν το αδιανόητο, βάζοντας τα παραταξιακά τους συμφέροντα στην άκρη προκειμένου να επιλυθούν τα Περιβαλλοντικά και Υγειονομικά προβλήματα που βασάνιζαν τους κατοίκους και υπονόμευαν τον τουρισμό.

Ο Δήμαρχος Ερμιονίδας, στηρίχθηκε από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ της περιοχής, ποικιλοτρόπως και ποικιλομόρφως, προκειμένου να εφαρμόσει σχεδιασμό που ήταν νομικά παράνομος αλλά που έδινε μια κάποια λύση στην απομάκρυνση των σκουπιδιών από τους δρόμους.

Αποδείχθηκε όμως “λίγος” στην διαχείριση της υπόθεσης στα θέματα που αφορούσαν αποκλειστικά την Δημοτική Αρχή. Ξεκινώντας από τους «έξυπνους κάδους» που εξελίχθηκαν σε φιάσκο και καταλήγοντας στις προσλήψεις προσωπικού, που δεν κατάφερε να κάνει εγκαίρως, κατέληξε στο να επανέλθει το φάντασμα των σκουπιδιών, λίγο πριν το καλοκαίρι.

Η Δημοτική Παράταξη «Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

και ο επικεφαλής της Τάσος Λάμπρου, έθεσε το θέμα των εργαζομένων στην καθαριότητα εγκαίρως και αποκάλυψε με δημόσιες ανακοινώσεις το διπρόσωπο της λειτουργίας του Δημάρχου στην περίπτωση των εργαζομένων. Σήμερα, επανέρχεται και για μια ακόμη φορά, επισημαίνει το πρόβλημα, τις ευθύνες λόγω ολιγωρίας και των παλινδρομήσεων του Δημάρχου.

Τάσος Λάμπρου. Επικεφαλής ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟ.ΣΥ.ΕΡ.

22 Μαΐου 2018

«Είχαμε επισημάνει ότι ο Δήμος μας κατά την  περίοδο που διανύουμε θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και αυτό οφείλεται στους εξής λόγους

α) ότι η δημοτική αρχή δεν στήριζε το αυτονόητο δικαίωμα των εργαζομένων στον δήμο μας να συνεχίζουν την εργασίας τους μέχρι την ολοκλήρωση των διαγωνιστικών διαδικασιών κάτι που δεν το έπραξε, όπως έγινε σε άλλους δήμους πχ στο δήμο Άργους.

Διακρίθηκε από διγλωσσία άλλα έταξε ο Δήμαρχος κ. Δ. Σφυρής μέσα από δελτία τύπου, άλλα υποστήριξαν στις αίθουσες των δικαστηρίων και στην συνέχεια ακολούθησε και τρίτη διαφορετική άποψη όπως αυτή εκφράστηκε στην τακτική δίκη. 

β) έπρεπε να λήξουν οι συμβάσεις των εργαζομένων για να υποβάλλουν αιτήματα πρόσληψης προσωπικού ορισμένου χρόνου (δίμηνης –οκτάμηνης διάρκειας). Άρα οι ανάλογες αποφάσεις με τα αντίστοιχα αιτήματα υποβλήθηκαν με μεγάλη καθυστέρηση και αναμένουμε ακόμα τις εγκρίσεις τους.

γ) επινόησαν, έπεισαν κάποιους εργαζόμενους να δουλέψουν «εθελοντικά» και παράνομα από αυτούς που η σύμβαση τους είχε λήξει στις 31/03/2018, μετά την λήξη της σύμβαση τους. Έτσι αυτοί ακόμα περιμένουν να πάρουν κάτι ως «κίνητρο της εθελοντικής εργασίας» και φυσικά έμειναν με την υπόσχεση!!!  

Από τα παραπάνω δικαιολογημένα φωνάζει ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Δ. Ντούβαλης «δεν έχουμε προσωπικό, τι να κάνω» και αυτό είναι μια αντικειμενική πραγματικότητα.

Όμως όλοι απαιτείται να αναζητήσουμε ποιος φταίει για το πρόβλημα που προέκυψε.

Είχαμε επισημάνει και τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι στηρίζουμε τόσο σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου όσο και οικονομικής επιτροπής τα απαραίτητα μέσα για να μείνει ο δήμος μας καθαρός και να μην ταλαιπωρηθούν πάλι οι δημότες μας.

Όταν όμως βλέπουμε αναποτελεσματικότητα και διγλωσσία από την διοίκηση του δήμου και προσωπικά από τον Δήμαρχο κ. Δ. Σφυρή εμείς θα ενημερώνουμε τους δημότες μας.

Μια ήταν ή λύση, να στηρίξετε έγκαιρα και έγκυρα το δίκαιο αίτημα των εργαζομένων του δήμου μας και να είχατε έναν καλύτερο νόμιμο προγραμματισμό στελέχωσης της υπηρεσίας καθαριότητας του δήμου από τις αρχές του 2018 κάτι που δεν πράξατε, τελεία και παύλα.

Για τη Δημοτική Παράταξη

«Προοδευτική Συμμαχία Ερμιονίδας»

Ο επικεφαλής

Τάσος Γ. Λάμπρου

Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ερμιονίδας»