Επίθεση κατά Μπουτάρη. Για όλα φταίει ο Ουρανός

68

γράφει η Θέκλα Μεταξά

ερευνήτρια αστρολογίας

Το είχα γράψει πριν λίγες μέρες: η είσοδος του Ουρανού στο ζώδιο του Ταύρου, θα φέρει αναπάντεχα γεγονότα. Και για κάποιους μάλιστα θα είναι και οδυνηρές εμπειρίες. Αλλά αυτά έχει η ζωή, κάποτε και οι ισχυροί πρέπει να πάρουν το μάθημά τους.

19 Μαΐου 2018, απόγευμα. Η Θεσσαλονίκη τιμά την επέτειο της γενοκτονίας των Ποντίων, μιας γενοκτονίας που οι σύγχρονοι πολιτικοί χαρακτήρισαν «εθνοκάθαρση». Πρώτος και καλύτερος αρνητής της γενοκτονίας, και θαυμαστής του Κεμάλ, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, που είχε τη φαεινή ιδέα να παραστεί στις εκδηλώσεις. Ο Ουρανός όμως του επεφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη. Του έδειξε τα δόντια του, που είναι ιδιαίτερα κοφτερά.

Από τις 15 Μαΐου που ο Ουρανός μπήκε στο ζώδιο του Ταύρου, φαίνεται πως πολλά πράγματα άρχισαν ν’ αλλάζουν. Η φύση του Ταύρου δεν είναι καθόλου συμβατή με τον Ουρανό. Ο Ταύρος είναι σταθερός, συντηρητικός, ζητάει ασφάλεια, δεν θέλει αλλαγές, πράγματα που δεν του παρέχει ο Ουρανός, που είναι πλανήτης του απρόοπτου και της πρωτοπορίας. Θα έρθουν αλλαγές στα συστήματα αξιών, σε οικονομικά θέματα, θα ενταθούν οι προσπάθειες να δεχτούμε τους όρους της Νέας Τάξης, θα αλλάξουμε συνήθειες. Θα βιώσουμε καταστάσεις που δεν μπορούμε να φανταστούμε.

Οι διάφορες όψεις που θα κάνει ο Ουρανός κατά τη διάρκεια της παραμονής του στον Ταύρο, δηλαδή μέχρι τον Απρίλιο του 2026, θα δημιουργηθεί η επιθυμία για ρίσκα, για ριψοκίνδυνες ενέργειες, για αντιδράσεις που δεν αρέσουν στο κατεστημένο (βλέπε επίθεση κατά Μπουτάρη), και για ανεξέλεγκτα ξεσπάσματα θυμού. Η οργή ξεχειλίζει, η διπλωματία πάει στο περιθώριο, και βλέπουμε τα πράγματα με «άλλο μάτι», ή μάλλον έτσι όπως έπρεπε να τα βλέπουμε εξ αρχής. Τέρμα η στασιμότητα και η καθημερινή ρουτίνα.

Ο Γιάννης Μπουτάρης γεννήθηκε με τον Ήλιο του στο ζώδιο των Διδύμων, 13 Ιουνίου, και το συμβάν της επίθεσης έγινε λίγες μέρες πριν την ηλιακή του επιστροφή, δηλ. λίγες μέρες πριν τα γενέθλιά του. Ο Ουρανός στον Ταύρο, θα του φέρει ανασφάλειες, φόβους, απροσδόκητες εχθρότητες, εντάσεις, και απρόοπτα. Οι εντάσεις θα είναι και εσωτερικές, θα υπάρχουν ανεξέλεγκτα ξεσπάσματα θυμού – όχι χωρίς αιτία- και θα αναγκαστεί να αναθεωρήσει πολλές απόψεις και αποφάσεις, μπροστά στον κίνδυνο ακραίων αντιδράσεων. Οι παλλικαρισμοί θα μπουν στο ντουλάπι, και θα εξαναγκαστεί να ανασκευάσει προηγούμενες δηλώσεις.

Τον Ουρανό τον γνωρίζουμε πολύ καλά από τη Μυθολογία μας. Είναι ο πρωτότοκος γιος της Γαίας, που τον γέννησε δίχως γονιμοποίηση. Αργότερα ο Ουρανός μαζί με τη Γαία απέκτησαν πολλούς απογόνους, τους Τιτάνες, τους Κύκλωπες και τους Εκατόγχειρες. Ένας από τους Τιτάνες ήταν και ο Κρόνος, ο οποίος επαναστάτησε εναντίον του πατέρα του Ουρανού, και με τη βοήθεια της Μητέρας Γαίας, ελευθέρωσε τα αδέλφια του που ο Ουρανός είχε φυλακίσει στα Τάρταρα. Έπιασε τον πατέρα του στον ύπνο, τον ευνούχισε με ένα δρεπάνι, και από το αίμα του Ουρανού γεννήθηκαν οι Ερινύες, οι Γίγαντες, οι Μελιάδες Νύμφες και η Θεά Αφροδίτη. Ο Κρόνος κυριάρχησε, μέχρι που καθαιρέθηκε κι αυτός από το γιο του Δία.

Την ώρα της επίθεσης κατά του Μπουτάρη, ο Άρης που μόλις είχε μπει στον Υδροχόο, έκανε δυσμενή όψη τετραγώνου με τον απρόβλεπτο Ουρανό, και πυροδοτούσε ανεξέλεγκτα ξεσπάσματα θυμού.