Για όσους τιμούν την κυβέρνηση του βουνού (ΠΕΕΑ) και τον Βελουχιώτη

687
Ναι, σφάξαμε κι είμαστε έτοιμοι να ξανασφάξουμε, αν χρειαστεί. Ποιους όμως σφάξαμε; Εμείς είμαστε πιο πονόψυχοι απ' αυτούς. Απόδειξη είναι ότι εμείς είμαστε κείνοι που τρώγαμε χρόνια τώρα τις καρπαζιές και καταδιωκόμασταν. Σφάξαμε κείνους που πρόδιδαν στους καταχτητές τους Έλληνες, κείνους που κλέβανε το λαό και διαπράττανε εγκλήματα. (Ομιλία στην Λαμία)
Θωμάς Τουσιάδης

γράφει ο Θωμάς Τουσιάδης*

Όλοι όσοι συνεορτάζουν, τιμούν και πανηγυρίζουν επετείους όπως Κορυσχάδες, Βίνιανη κλπ πρέπει να πουν στον Ελληνικό λαό:

Τι σκοπό είχε η συγκρότηση της ΠΕΕΑ (Κυβέρνησης του βουνού) και Εθνικού Συμβουλίου την στιγμή που σε όλη την διάρκεια του Β΄ΠΠ υπήρχε νόμιμη Ελληνική κυβέρνηση στο Κάιρο (Σοφ. Βενιζέλος, Γεργ. Παπανδρέου).

Ήταν τυχαίο ότι αμέσως μετά την δημιουργία της…..κυβέρνησης του βουνού (10.03.44) ξέσπασε η ανταρσία στις Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις (25.03.44) που με βάση την Αίγυπτο πολεμούσαν κατά του άξονα;

Και τελικά θα πρέπει να απαντήσουν στο απλό και ξεκάθαρο ερώτημα και να μας πουν ποια θα ήταν η τύχη και η πορεία της Ελλάδας και πώς θα ήταν η Ελλάδα σήμερα εάν τότε πετύχαιναν τους σκοπούς τους και επικρατούσαν η ΠΕΕΑ, το Εθνικό Συμβούλιο, το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ, ο ΔΣΕ δηλαδή το ΚΚΕ……..

Είναι υποχρέωση όλων να λέμε την αλήθεια και όχι να θεωρητικολογούμε. Το σωστό και η αλήθεια δεν είναι να λέμε ”και εμείς δίκιο και εσείς δίκιο”. Η αλήθεια είναι μία και αδιαπραγμάτευτη.

Στις 20 Μαΐου στο Κλίμα Δωρίδας έγινε τελετή – μνημόσυνο εις μνήμη του Συνταγματάρχη Ψαρού της αντιστασιακής οργανώσεως 5/42 Συντάγματος Ευζώνων και των δεκάδων συναγωνιστών του οι οποίοι ενώ πολεμούσαν υπέρ πατρίδος τους κατακτητές συνελήφθησαν και δολοφονήθηκαν από τις ομάδες τού ΕΑΜ τού Βελουχιώτη (Ο Ψαρός εσφάγη από τον ”ταγματάρχη” του ΕΛΑΣ Ζούλα).

Γιατί δεν ήταν παρών κανένας βουλευτής από την ΝΔ και τα άλλα ….δημοκρατικά κόμματα;

Γιατί δεν ήταν παρών ο Περιφερειάρχης, κανένας αντιπεριφερειάρχης; κανένας Δήμαρχος; κανένας αντιδήμαρχος;

* ο Θωμάς Τουσιάδης

είναι στέλεχος του ΛΑΟΣ και

τ. Περ. Σύμβουλος Περ. Στερεάς Ελλάδος

 

Περισσότερα για την ΠΕΕΑ ΕΔΩ