Απόπειρες εκβιασμών και χειραγώγησης των ΜΜΕ της Περιφέρειας Πελοποννήσου καταγγέλλει ο Νίκος Γόντικας

76
Ο Πέτρος Τατούλης στράφηκε εναντίον όλων των ΜΜΕ που τον υποστήριξαν και εξελέγη το 2010 και το 2014 λέει ο Νίκος Γόντικας και αναφέρει το "Σήμερα", το "ΤV Super" την εφημερίδα "Ελευθερία", και το "Βest".

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει διαθέσει πάνω από 1 εκ. ευρώ για αμοιβές δικηγόρων σε υποθέσεις του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη: Αυτό υποστήριξε σε συνέντευξη Τύπου ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Νίκος Γόντικας, καταγγέλλοντας παράλληλα απόπειρες εκβιασμού και χειραγώγησης των μέσων μαζικής ενημέρωσης από τον κ. Τατούλη.
Αφορμή για τη συνέντευξη ήταν η συζήτηση θέματος στην Οικονομική Επιτροπή για την αμοιβή του δικηγόρου που έκανε στον Άρειο Πάγο αίτηση αναίρεσης της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του κ. Τατούλη μετά από μήνυση της “Ε”. Την απόφαση την είχε λάβει ο ίδιος ο κ. Τατούλης και η Επιτροπή κλήθηκε να την εγκρίνει. Σύμφωνα με τον κ. Γόντικα, η αμοιβή του δικηγόρου είναι 24.800 ευρώ και δεν υπήρχε κανένας έκτακτος λόγος να οριστεί με απόφαση Τατούλη και όχι με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.
Ο κ. Γόντικας υποστήριξε επίσης ότι ο ορισμός είναι παράνομος, αφού η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν έχει κανένα συμφέρον από την αίτηση αναίρεσης. Στη συνέχεια ο ίδιος κατήγγειλε τον περιφερειάρχη ότι επιχειρεί να εκβιάσει τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Αναλυτικά ο Ν. Γόντικας ανέφερε:
«Αρνούνται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας να πληρώσουν τους συγκεκριμένους δικηγόρους, γιατί ξέρουν πολύ καλά ότι υπάρχουν παρατυπίες, τις έλεγε κάποιες και η κ. Νικολάκου. Εγώ λέω και παρανομίες, γιατί είναι παράνομο να έρχεται ο κ. Τατούλης, ο περιφερειάρχης, και με απόφασή του να ορίζει δικηγόρο, όταν δεν υπάρχει έκτακτος λόγος και όταν δεν υπάρχει βλάβη των συμφερόντων της Περιφέρειας. Δεν υπήρχε κανένας έκτακτος λόγος λοιπόν, στην περίπτωση της αναίρεσης στον Άρειο Πάγο κατά της καταδικαστικής απόφασης στην Καλαμάτα, για παράβαση καθήκοντος μετά από αγωγή της εφημερίδας “Ελευθερία”. Γιατί είχαν περάσει 8 μήνες και σε αυτούς τους 8 μήνες είχε αναθέσει στους δικηγόρους να του ετοιμάσουν την αναίρεση, να του ετοιμάσουν τα κείμενα. Άρα, έπρεπε να ακολουθήσει τη διαδικασία της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής και όχι τη διαδικασία της απόφασης του Τατούλη που ήρθε μετά για έγκριση στην Οικονομική Επιτροπή.
Λέει ψέματα λοιπόν η κ. Νικολάκου όταν λέει ότι οι αποφάσεις αυτές είναι της Οικονομικής Επιτροπής. Είναι με απόφαση του κ. Τατούλη, που έρχεται μετά για έγκριση στην οικονομική επιτροπή.
Και δεύτερος λόγος παρανομίας είναι γιατί δεν έχει να κάνει με προάσπιση συμφερόντων της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Δεν κατάλαβα. Καταδικάστηκε για τους συγκεκριμένους λόγους, για παράβαση καθήκοντος στην υπόθεση της Καλαμάτας. Ποιο είναι το συμφέρον της Περιφέρειας που πρέπει να προασπίσουμε για να κάνουμε αναίρεση στον Αρειο Πάγο και να πληρωθούν από το ταμείο της Περιφέρειας; 24.800 εύρω ήταν η συγκεκριμένη αμοιβή για τη συγκεκριμένη περίπτωση που κουβεντιάζουμε.
Εμείς λέμε λοιπόν ότι δεν μπορεί ο κ. Τατούλης και η περιφερειακή διοίκηση με αδιαφανείς και ρουσφετολογικές επιλογές να διαλέγουν από το πουθενά δικηγόρους, είτε για αυτές τις υποθέσεις είτε για υποθέσεις εταιρειών εργολάβων κ.λπ. Πάνω από 1 εκατομμύριο διατέθηκαν πέρσι σε δικηγόρους – και μάλιστα να έρχονται με τη διαδικασία των αποφάσεων διαταγής πληρωμών.
Το χοντρό πολιτικό ζήτημα όμως δεν είναι αυτό. Είναι ότι ο κ. Τατούλης έχει πάρει ολισθηρό κατήφορο, με εξώδικα και αγωγές ενάντια στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Χθες ενάντια στον Πλεμμένο και στον Κάππο, σήμερα ενάντια στον Μπελόγιαννη. Χθες ενάντια στο “Σήμερα”, στο ΤV Super και στην εφημερίδα “Ελευθερία”, τα μέσα που τον εξέλεξαν, τον έβγαλαν περιφερειάρχη το 2010, και τώρα ενάντια στο “Βest”, το κανάλι που τον έβγαλε το 2014.
Είναι ολισθηρός κατήφορος, έχει να κάνει με απόπειρες εκβιασμών, έχει να κάνει με απόπειρες χειραγώγησης των μέσων μαζικής ενημέρωσης».

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΑΤΟΥΛΗ
Ο Π. Τατούλης απάντησε στον Ν. Γόντικα με την εξής γραπτή δήλωση:
«Tο τελευταίο χρονικό διάστημα ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Νίκος Γόντικας έχει επιλέξει το ρόλο του τηλεοπτικού “μαϊντανού”. Ο κ. Γόντικας καθημερινά σχεδόν περιφερόμενος σε τοπικά τηλεοπτικά στούντιο με λάσπη, ψέμα και συκοφαντία προσπαθεί χωρίς να καταθέτει κανένα ουσιαστικό στοιχείο να πλήξει την περιφερειακή αρχή στοχεύοντας στον περιφερειάρχη κ. Τατούλη και την αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νικολάκου.
Περιγράφει ως δήθεν παρανομίες τις διοικητικές πράξεις και με τον πολιτικό κυνισμό και λαϊκισμό που υπηρετεί δεν διστάζει προς εξυπηρέτηση και μόνο του πολιτικού, προσωπικού του οφέλους να εκθέτει ανεπανόρθωτα το ΚΚΕ.
Οι πολίτες έχουν αντιληφθεί εδώ και πολύ καιρό ότι δεν υπηρετεί τις αρχές και τις αξίες του κόμματός του, παρά μόνο τα ιδιοτελή πολιτικά προσωπικά του συμφέροντα».

 

Πηγή: eleftheriaonline.gr