Ένα χρέος της Ελληνικής Πολιτείας και της Αργολικής Κοινωνίας, εκπληρώθηκε χθες. Έγιναν τα αποκαλυπτήριο Μνημείου των 4 αστυνομικών που έχασαν την ζωή τους

49

Ένα χρέος της Ελληνικής Πολιτείας και της Αργολικής Κοινωνίας, εκπληρώθηκε χθες, Παρασκευή 18η Μαΐου 2018. Σε εκδήλωση, που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Αργολίδας έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου των 4 Αστυνομικών (καταγόμενων από την Αργολίδα) που έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Ήταν μια πρωτοβουλία των συναδέλφων των πεσόντων, την οποία στήριξε σύσσωμη η κοινωνία της Αργολίδας, πλην των γνωστών «κομπλεξικών ως προς την αναγκαιότητα και την προσφορά της Ελληνικής Αστυνομίας». Ιδιαίτερη υπήρξε η συνεισφορά των φοιτητών του ΔΙΕΚ Επιδαύρου και του Μουσικού Σχολείου Αργολίδας.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ.κ. Νεκτάριος, πλαισιωμένος από τους ιερείς παπά Κώστα Ζαφείρη (Άρεια) και παπά Δημοσθένη Γάτσιο (Ν. Κίος) τέλεσαν το θρησκευτικό μέρος, της άριστα οργανωμένης εκδήλωσης.

Κατέθεσαν στέφανο Τιμής εκ μέρους των Δημοτών τους, ο Δήμαρχος Ναυπλίου Δημήτριος Κωστούρος και ο Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών Δημήτριος Καμπόσος. Στεφάνια κατέθεσαν και ο βουλευτής Αργολίδας Ιωάννης Γκιόλας, ο βουλευτής Αργολίδας Ιωάννης Ανδριανός, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Παναγιωτοπούλου (δηλώθηκε ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη), ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Πελοποννήσου, Ταξίαρχος Ευάγγελος Φωτόπουλος, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, o γραμματέας Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ) Χρήστος Συνδρεβέλης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Αργολίδας, Γιώργος Παπαθεοφάνης.

Παρέστησαν και κατέθεσαν στεφάνια, εις μνήμη των ανθρώπων τους που έχασαν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, οι αδελφές των Νίκου Πιττερού και Αθανάσιου Τριμπόνια (από τον Άγιο Δημήτριο Αργολίδας) και οι κόρες των Χρήστου Πουλόπουλου και Ιωάννη Καραβάτσιου της Τροχαίας Άργους (από το Τσελεπάκο Αρκαδίας και τους Γόνους Λαρίσης αντιστοίχως).

Παρευρέθηκαν επίσης, περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου, εκπρόσωποι των Δικαστικών Αρχών, εκπρόσωποι Πυροσβεστικών και Λιμενικών Αρχών, εκπρόσωποι της (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) και της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Αργολίδας, ο Πρόεδρος και εκπρόσωποι της Ένωσης Αξιωματικών Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσο και τα μέλη της Ένωσης, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Κωνσταντίνος Βοριάς, οι Πρόεδροι των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομών Αρκαδίας και Κορινθίας, εκπρόσωποι της Ένωσης Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Νομού Αργολίδας, εκπρόσωποι της Τοπικής Διοίκησης της Διεθνής Ένωσης Αστυνομικών (ΙΡΑ) Αργολίδας, εκπρόσωποι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Νομού Αργολίδας, μέλη οικογενειών των Αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Την ευθύνη συντονισμού της όλης εκδήλωσης είχε ο Γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας, Αναστάσιος Βενετσιάνος, πρόταση του οποίου υιοθέτησε ομόφωνα το Δ.Σ. της Ένωσης για την κατασκευή του μνημείου πεσόντων.

Η κατασκευή του Μνημείου έγινε από τον γλύπτη Κων. Βούσουλα και μαθητές του στο ΔΙΕΚ Επιδαύρου.