Ένα εκρηκτικό μίγμα που κάποτε θα ξεσπούσε

60

του Γιάννη Χ. Κουριαννίδη*

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επί χρόνια σπέρνει ανέμους. Ήρθε η ώρα να θερίσει θύελλες. Προχωρά συστηματικά στον αφελληνισμό της πόλης αναδεικνύοντας οποιοδήποτε ασήμαντο απομεινάρι της παρουσίας των διαφόρων κατακτητών της Θεσσαλονίκης που δίωκαν και αφάνιζαν το ελληνικό στοιχείο της πόλης μας, αφαιρεί ονόματα από δρόμους της πόλης προσώπων με μεγάλη και αδιαμφισβήτητη εθνική και κοινωνική προσφορά, καθιερώνει και υποστηρίζει παρελάσεις ομοφυλοφίλων ακόμη και σε μέρες μνήμης και περισυλλογής όπως αυτή της Ποντιακής Γενοκτονίας, υβρίζει ως «κατάπτυστους» τους εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που συμμετείχαν στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία μας, προσκαλεί στο δημοτικό μέγαρο φιλοσκοπιανούς λαογραφικούς συλλόγους που χορεύουν και τραγουδούν «αλυτρωτικά» τραγούδια, διοργανώνει στο δημαρχείο συνέδρια για τη «μακεδονική γλώσσα», φιλοξενεί και συνομιλεί με τον Σκοπιανό πρόεδρο Ζ. Ζάεφ, ενώ παράλληλα η πόλη πνίγεται και μένει χωρίς νερό με κάθε νεροποντή, νεκρώνει με το πρώτο χιόνι, παραμένει πενταβρώμικη από τα σκουπίδια, με τα πεζοδρόμιά της κατειλημμένα από χιλιάδες καρέκλες καφετεριών, με τις κεντρικές της αρτηρίες μονίμως σε έμφραγμα και με μοναδική έγνοια του την υλοποίηση της φιλοξενίας «προσφύγων»! Όλα αυτά δημιούργησαν ένα εκρηκτικό μίγμα που κάποτε θα ξεσπούσε.

Η προκλητική παρουσία του στις εκδηλώσεις του Ποντιακού Ελληνισμού, τις οποίες στο παρελθόν προσπάθησε είτε να τις καταργήσει μη παραχωρώντας άδεια χρήσης δημοσίων χώρων για την τέλεσή τους είτε να τις απαξιώσει συγκρίνοντάς τες με άλλες όπως φέτος με την παρέλαση των gay που εμφανώς στήριξε, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

Γιάννης Χ. Κουριαννίδης

Δεν θα προέβαινα προσωπικά σε καμμία ανάλογη ενέργεια βιαιοπραγίας εναντίον του, αλλά παράλληλα δεν είναι δυνατόν να προχωρήσω σε καταδίκη των όσων συνέβησαν, αφού η σωρευμένη οργή εναντίον ενός ανθρώπου που προ πολλού έχει υπερβεί τα όρια του να χαρακτηριστούν ως προδοτικές οι πράξεις και τα λόγια του, αποτυπώθηκε με βίαιο αλλά απολύτως δικαιολογημένο τρόπο στην επίθεση που δέχθηκε.

Πριν από λίγο καιρό, μετά τις προδοτικές δηλώσεις του για την αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου και του ΚΤΕΛ «Μακεδονία», εκατοντάδες Θεσσαλονικείς σε διαδοχικές συγκεντρώσεις έξω από το Δημαρχείο τού ζήτησαν επιτακτικά να παραιτηθεί. Δεν το έπραξε. Αν και σήμερα δεν κατάλαβε ότι είναι πλέον ανεπιθύμητος από το σύνολο των Ελλήνων αυτής της πόλης, τότε μάλλον δεν θα το καταλάβει ποτέ.

Η «Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική» απαιτεί από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του. Ας κάνει ένα δώρο  στους Θεσσαλονικείς απαλλάσσοντάς τους από την παρουσία του στη θέση του δημάρχου. Αρκετά έγινε ανεκτός. Τα όρια της υπομονής των πολιτών τα έχει ξεπεράσει προ πολλού.

*Ο Γιάννης Χ. Κουριαννίδης

είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης

«Θεσσαλονίκη Πόλη Ελληνική»