Οι χώροι πολιτισμού σας περιμένουν να επιβεβαιώσετε την Ευρωπαϊκή πρωτιά του Ναυπλίου στον εορτασμό  «Νύχτας Μουσείων»

23

Ο θεσμός της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων και η πανευρωπαϊκή αναγνώριση του Ναυπλίου και των Μουσικών χώρων του ήταν το αντικείμενο της συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν σήμερα ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, η έφορος αρχαιοτήτων Αργολίδας, Δρ. Άλκηστις Παπαδημητρίου και ο εκπρόσωπος του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος (ΠΛΙ) κ. Κανέλλος Κανελλόπουλος. Και οι τρεις ομιλητές κάλεσαν τους πολίτες, με αξιοποιώντας τη «Νύχτα των Μουσείων» να επισκεφτούν τους αρχαιολογικούς χώρους και να βιώσουν την ιστορία και τον πολιτισμό, υπό το φως του φεγγαριού.

Κωστούρος (αριστερά), Παπαδημητρίου (κέντρο) Κανελλόπουλος (δεξιά)

Σύμφωνα με την κα. Παπαδημητρίου το βράδυ (21:00-00:00) της «Νύχτας των Μουσείων» τα μουσεία και οι εκθεσιακοί χώροι θα υποδεχτούν δωρεάν τους επισκέπτες.

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δ. Κωστούρος αναφέρθηκε στην ατμόσφαιρα που δημιουργεί η ίδια η πόλη ως σταυροδρόμι πολιτισμών όπως ακριβώς και τα Μουσεία και οι εκθεσιακοί χώροι του Ναυπλίου αναδύουν τον πολιτισμό και την Ιστορία του.

«Ο θεσμός της Νύχτας των Μουσείων εκπλήρωσε έναν σκοπό και ένα όραμα κι έναν σκοπό. Την συνεργασία, την συνέργεια και την δικτύωση όλων των φορέων της πόλης» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Κανελλόπουλος.

Θα πρέπει να τονιστεί ότι το Ναύπλιο φιγουράρει πρώτο στην ευρωπαϊκή λίστα με τους 10 καλύτερους εορτασμούς της «Ευρωπαϊκής Νύχτας των Μουσείων» η οποία θα εορταστεί το Σάββατο 19 Μαΐου 2018 στα Μουσεία και στους χώρους Τέχνης της πόλης.

Στις εκδηλώσεις του Ναυπλίου συμμετέχουν:

Αρχαιολογικό Μουσείο, Δημοτική Πινακοθήκη– Βουλευτικό, Εθνική Πινακοθήκη και Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου-Παράρτημα Ναυπλίου, Εκθεσιακός Πολιτιστικός Χώρος ALPHA BANK, Μουσείο Παιδικής Ηλικίας «Σταθμός», Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα «Βασίλειος Παπαντωνίου», Πολεμικό Μουσείο– Παράρτημα Ναυπλίου, Το Φουγάρο, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Ναυπλιέων.